Efectul NEGATIV pe care îl are cafeaua asupra ta atunci când ești bolnav. De ce este bine să o eviți

Data publicării:
CAFEA. Unsplash.com/ autor Christiana Rivers
Descriere foto: CAFEA. Unsplash.com/ autor Christiana Rivers

Dacă ești un băutor înrăit de cafea, ar fi bine să o eviți atunci când te simți rău. Cum îți poate influența starea de sănătate?

De exemplu, dacă ai doar o răceală ușoară, experții de la Healthline sugerează că cafeaua ar putea fi exact stimulentul ușor de care ai nevoie pentru a depăși oboseala și pentru a te ajuta să treci peste ziua de muncă sau de școală fără efecte secundare.

Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu afecțiuni mai grave, cum ar fi vărsături, diaree, gripă sau intoxicații alimentare, în ciuda stimulării și plăcerii pe care o oferă cafeaua, consumul acesteia în aceste cazuri nu este recomandat. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua este un diuretic. 


Consumul de lichide care asigură hidratarea, cum ar fi apa, sucurile de fructe diluate și băuturile sportive, vor fi mai bune pentru organismul dumneavoastră. Dacă suferiți de ulcer gastric, probabil că ar trebui, de asemenea, să evitați cafeaua, deoarece acizii ar putea provoca iritații suplimentare. Cofeina din cafea poate, de asemenea, să interacționeze potențial cu anumite medicamente stimulante, cum ar fi pseudoefedrina (Sudafed), precum și cu antibioticele. Așadar, consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că este sigur pentru dumneavoastră să beți cafea în timp ce luați aceste medicamente.

Cele mai bune băuturi pe care să le bei când ești bolnav


În timp ce cafeaua este probabil sigură de băut pentru majoritatea persoanelor care au răceli minore sau gripă, una dintre modalitățile cheie pentru a te ajuta să te recuperezi complet este să rămâi bine hidratat și, prin urmare, vor exista băuturi mai bune decât cafeaua pentru a te ajuta să te îndrepți pe drumul spre starea de bine.

Deloc surprinzător, apa se află în fruntea listei MindBodyGreen a celor mai bune băuturi pe care să le consumi în timp ce ești bolnav. Acest lucru se datorează faptului că apa este cea mai bună modalitate de a ajuta la rehidratarea membranelor mucoase, care "sunt prima linie de apărare a organismului împotriva virușilor", spune pentru MindBodyGreen, Roxanna Namavar D.O. "Dacă acestea se deshidratează, nu-și pot produce învelișul umed, care împiedică virusurile și bacteriile să adere la țesuturi", adaugă ea.

O altă opțiune de luat în considerare este ceaiul de ghimbir pentru proprietățile sale de calmare a stomacului și antiinflamatorii. Ceaiurile din plante sunt, de asemenea, o alegere bună. Pe lângă faptul că atenuează inflamația și susțin sistemul imunitar, ceaiurile din plante promovează un sentiment de calm și relaxare, spune Maggie Michalczyk, R.D., la MindBodyGreen.

Ceaiul verde, apa cu miere, apa de nucă de cocos, apa cu lămâie, bulionul și băutura ayurvedică "lapte de aur" sunt, de asemenea, opțiuni bune de luat în considerare în locul cafelei.

Experții spun pentru MindBodyGreen că, în cele din urmă, este o idee bună să evitați cafeaua atunci când vă simțiți rău, dar dacă trebuie să consumați cofeină "luați în considerare ceaiul matcha ca alternativă la cafea", spune Jess Cording, M.S., R.D., CDN. "Acesta va oferi în continuare ceva cofeină, dar mai puțină decât cafeaua.", explică ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel