Efectul negativ al consumului de apă cu gheață pe care nu-l știai. STUDIU

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Cercetările sugerează că această apa cu înghețată ar putea avea unele dezavantaje serioase în ceea ce privește sănătatea ta. Înainte de a mai lua o înghițitură, citește mai departe pentru a afla care este efectul negativ surprinzător al consumului de apă cu gheață, potrivit științei.

1. Consumul de apă cu gheață poate crește riscul de dureri de cap

Dacă vă confruntați cu dureri de cap regulate, ar trebui să optați pentru apă la temperatura camerei în loc de apă rece ca gheața în această vară. Potrivit unui studiu din 2001 publicat în revista Cephalalgia, dintr-un grup de 669 de femei studiate, 51 au raportat că au dezvoltat o durere de cap după ce au băut apă cu gheață printr-un pai. Autorii studiului au explicat că stimulul rece la nivelul subiecților studiului a fost cel care a provocat probabil acest efect.

O analiză a cercetărilor din 2019, publicată în Current Neurology and Neuroscience Reports, a constatat că apa cu gheață are, de fapt, un efect mai pronunțat asupra stimulării durerii decât gheața în sine. "Apa cu gheață pare să provoace o intensitate mai frecventă și mai mare a durerii, cu o latență mai scurtă", în comparație cu durerea provocată de stimulul rece legat de cuburile de gheață, au scris autorii.

Băutul cu paiul poate înrăutăți efectele apei cu gheață

Dacă doriți să evitați să aveți dureri de cap regulate, dar nu vă puteți imagina să beți apă fără gheață în ea, renunțarea la paiul din pahar poate fi un prim pas bun pentru a nu mai avea dureri.

Potrivit experților, stimulii reci pot provoca o creștere bruscă a fluxului sanguin în artera cerebrală anterioară a creierului, provocând înghețarea creierului, ceea ce autorul studiului, Jorge Serrador, Ph.D., profesor asociat la Departamentul de Farmacologie, Fiziologie și Neuroștiințe de la Universitatea Rutgers, a afirmat că ar putea fi similar cu ceea ce se întâmplă atunci când oamenii suferă de migrene. 

Creșterea consumului general de apă poate reduce prevalența durerilor de cap

 

În timp ce apa cu gheață vă poate agrava durerile de cap, asta nu înseamnă că ar trebui să reduceți consumul de apă.

Potrivit unui studiu de control din 2005 publicat în European Journal of Neurology, în rândul unui grup de optsprezece persoane care suferă de migrene, cei care și-au mărit consumul de apă cu 1,5 litri pe zi au scăzut timpul petrecut cu dureri de cap cu 21 de ore pe o perioadă de două săptămâni și au raportat o intensitate mai mică a durerilor de cap, potrivit bestlifeonline.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel