Edward Norton a descoperit că este o rudă de gradul al 12-lea a prinţesei amerindiene Pocahontas

Data publicării:
Edward Norton, captură video YouTube
Descriere foto: Edward Norton, captură video YouTube

Actorul american Edward Norton a descoperit că este o rudă de gradul al 12-lea a prinţesei Pocahontas, celebra fiică a unui şef de trib amerindian din secolul al XVII-lea

Starul hollywoodian, nominalizat la Oscar, a aflat despre legăturile sale de rudenie cu femeia care s-a căsătorit cu colonistul englez John Rolfe din statul american Virginia în episodul de marţi al unei emisiuni despre istoria genealogiei, "Finding Your Roots", difuzată de postul de televiziune PBS.

Gazda emisiunii, istoricul Henry Louis Gates Jr., a confirmat că un zvon care exista de multă vreme în familia actorului este, de fapt, un adevăr. "Există documente directe, fără niciun dubiu, care dovedesc legătura cu străbunicii tăi de gradul al 12-lea, John Rolfe şi Pocahontas", i-a spus el actorului Edward Norton.

Potrivit acestui istoric, John Rolfe şi Pocahontas s-au căsătorit pe 5 aprilie 1614 în Jamestown, Virginia - într-o epocă în care William Shakespeare era încă în viaţă. Potrivit istoricului american, documentele au dezvăluit că Pocahontas a murit trei ani mai târziu în Gravesend, Anglia, în timp ce John Rolfe a murit în martie 1622.

"Asta te face să înţelegi că eşti doar un fragment mic din întreaga istorie umană", a declarat Edward Norton după aflarea acestor informaţii.

Pocahontas i-a întâmpinat pe coloniştii englezi ajunşi pe actualul teritoriu al Statelor Unite la începutul secolului al XVII-lea. Legenda spune că ea i-ar fi salvat viaţa căpitanului John Smith, oprind execuţia acestuia.

Emisiunea "Finding Your Roots", care urmăreşte istoria ancestrală a unor celebrităţi, a descoperit că un alt strămoş al starului hollywoodian, un străbunic de gradul al III-lea, John Winstead, a deţinut o familie de sclavi, formată dintr-un bărbat de 55 de ani, o femeie de 37 de ani şi cinci fete cu vârste de 4, 6, 8, 9 şi 10 ani.

Edward Norton, în vârstă de 53 de ani, a dezvăluit că a făcut propriile cercetări despre istoria familiei sale înainte să apară în emisiunea "Finding Your Roots" şi a mărturisit că anumite descoperiri despre strămoşii lui l-au făcut să se simtă inconfortabil.

Întrebat cum se simte după ce a aflat că un recensământ din secolul al XIX-lea a confirmat că un strămoş al lui era stăpân de sclavi, starul hollywoodian a răspuns astfel: "Versiunea scurtă de răspuns este că lucrurile sunt inconfortabile. Aşa şi trebuie să te simţi. Nu este o judecată despre tine sau despre viaţa ta, ci despre istoria acestei ţări şi ea trebuie să fie mai întâi recunoscută şi apoi acceptată".

"Dar atunci când citeşti într-un recensământ 'sclav, vârsta opt ani', pur şi simplu îţi vine să mori", a adăugat actorul american.

În primul episod din cel de-al nouălea sezon al emisiunii "Finding Your Roots" a apărut şi actriţa Julia Roberts, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel