Echipa de filmare s-ar fi „jucat” cu arma folosită de Alec Baldwin, înainte de teribilul accident

Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Alec Baldwin a primit un pistol de recuzită care s-a descărcat și a dus la moartea Halynei Hutchins

Arma de recuzită care a ucis-o pe cameramanul Halyna Hutchins pe un platou de filmare din New Mexico fusese folosită de membrii echipei în afara platoului de filmare pentru distracție, susține un nou raport.

Arma, care a fost folosită de Alec Baldwin pe platoul de filmare al peliculei "Rust", este posibil să fi fost încărcată chiar cu gloanțe reale atunci înainte de teribilul accident, a relatat TMZ.

Mai multe surse legate de producția filmului au declarat pentru TMZ că arma a fost folosită la întâlniri în afara orelor de program - ceea ce ar putea explica modul în care un glonț real a ajuns în armă.

O altă sursă care se afla pe platou a declarat pentru publicație că, la sosirea polițiștilor, aceștia au găsit muniție reală și cartușe oarbe depozitate în aceeași zonă, unde s-ar fi putut produce confuzia fatală.

Oficialii nu au confirmat aceste afirmații, a precizat TMZ.


Joi, oficialii au răspuns la un apel pe platoul de filmare al serialului Western, în apropiere de Santa Fe, New Mexico, după ce Baldwin a tras fără să știe un foc de armă un glonț real, lovind-o pe Hutchins, în vârstă de 42 de ani, în piept și ucigând-o. Regizorul Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, care se afla în spatele ei, a fost de asemenea rănit.

Înregistrarea audio haotică de la 911 dezvăluie momentul tulburător în care supervizorul de scenariu Mamie Mitchell îi imploră pe cei care au răspuns la apel să o ajute.

"Am avut două persoane împușcate accidental pe un platou de filmare cu o armă de recuzită, avem nevoie de ajutor imediat", i-a spus Mitchell unui dispecer de la urgență. "Repetam și s-a descărcat, iar eu am fugit, am fugit cu toții".

Dispecerul a întrebat dacă arma era încărcată cu un glonț adevărat, la care Mitchell nu a putut răspunde în acel moment.

În apel, ea poate fi auzită dând vina pentru incident pe David Halls, asistentul de regie al filmului. Acest rol este, de obicei, responsabil de asigurarea siguranței armelor pe platourile de filmare.

Halls a strigat că arma era un "rece" înainte de a i-o da lui Baldwin, potrivit unui mandat de percheziție emis vineri. 


Nici Halls și nici Baldwin nu știau că arma conținea gloanțe reale, se arată în mandat.

Surse din cadrul producției "Rust" au declarat pentru The Daily Beast că au pus la îndoială faptul că Halls a respectat procedura adecvată înainte de tragicul incident.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel