Ea este femeie cu cele mai mari picioare din lume. De necrezut ce mărime poartă la pantofi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură YouTube/ Guinness World Records
Descriere foto: Sursa foto: captură YouTube/ Guinness World Records

Pentru unele persoane, găsirea mărimii potrivite de pantofi este mai complicată decât pentru altele. Da, mărimea pantofilor este confuză. Dar pentru Tanya Herbert, din Texas, SUA, este întotdeauna o sarcină "uriașă", deoarece deține recordul mondial Guinness pentru că are cele mai mari picioare din lume.

Potrivit Guinness World Records, Tanya a obținut titlul de a avea cele mai mari picioare la o persoană în viață (de sex feminin) după ce piciorul ei drept a fost măsurat cu o lungime de 13,03 centimetri, iar cel stâng a fost găsit cu o lungime de 12,79 centimetri. Tanya are o înălțime de 1,90 m.

Din cauza dimensiunilor masive ale picioarelor sale, Tanya poartă la pantofii mărimea 55.5, potrivit Guinness World Records. Dar, ea trebuie să facă un efort special pentru a obține pantofi pentru picioarele ei mari, deoarece nu îi poate găsi într-un magazin obișnuit de încălțăminte.

"Să mergem la magazine nu se putea. Nici unul dintre magazinele în care am fost vreodată nu avea mărimea așa mare", a declarat Tanya pentru Guinness.

Pentru a-și face viața mai ușoară, Tanya interacționează cu alte femei cu picioare mari pentru a primi sfaturi  despre cum să aibă grijă de picioarele ei și să găsească pantofii potriviți.

"Cumpăram unii dintre cei mai mari pantofi pe care îi puteam găsi online și îi manipulam pentru a-i extinde puțin mai mult și a-i face puțin mai largi, astfel încât să mi se potrivească picioarelor mele."

 

Ea este cea mai înaltă femeie din lume. Măsoară peste 2,15 metri și este din Turcia

Statura atinsă de Rumeysa Gelgi este rezultatul unei afecţiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, determină o creştere accelerată.

"Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi", a declarat tânăra de 24 de ani.

Este pentru a doua oară când Gelgi a reuşit să doboare un record mondial, după ce a fost declarată cea mai înaltă persoană adolescentă în viaţă în 2014. De atunci, ea a folosit această platformă pentru a susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare.

În cea mai mare parte a timpului, ea foloseşte un scaun cu rotile, deşi poate merge cu ajutorul unui cadru.

"Este o onoare să îi urăm din nou bun venit Rumeysei în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîmblânzit şi mândria de a se face remarcată în mulţime reprezintă o inspiraţie", a declarat Craig Glenday, redactor-şef la Guinness World Records.

"Categoria dedicată celei mai înalte femei în viaţă nu este una în care protagonistele se schimbă foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc lumii această veste", a adăugat el.

Cel mai înalt bărbat din lume, Sultan Kosen, este din aceeaşi ţară, Turcia. El avea 251 centimetri înălţime când a fost măsurat, în 2018, notează Agerpres. 

Cea mai înaltă femeie în viaţă a fost Zeng Jinlian, din China, cu o înălţime de 246,3 centimetri, măsurată înainte de a muri, în 1982. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel