Ea este femeia cu cel mai mare cap din lume. Cu ce afecțiune gravă a fost diagnosticată

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor César Badilla Miranda
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor César Badilla Miranda

Capul unei femei, în vârstă de 29 de ani,  pare să se fi triplat din cauza unei afecțiuni rare care ucide până la jumătate dintre bolnavi înainte de a împlini trei ani.

Graziely Alves Régis, din Brazilia, a fost țintuită la pat și incapabilă să vorbească timp de ani de zile, iar recent și-a pierdut vederea, deoarece capul ei a continuat să crească.  Calvarul ei a început înainte de a se naște, dezvoltând hidrocefalie - o acumulare anormală de lichid în jurul creierului - în uter. Presiunea rezultată poate deteriora țesuturile interne și deforma forma craniului. Poate fi chiar fatală, dacă presiunea deteriorează părți ale creierului responsabile de menținerea inimii și a plămânilor în funcțiune.

Ea este femeia cu cel mai mare cap din lume

Mama lui Graziely, Adalgisa Soares Alves, în vârstă de 48 de ani, îi asigură o îngrijire aproape constantă și a declarat că speră să îi ofere fiicei sale toată dragostea pentru mulți ani de acum înainte. Adalgisa a spus că și-a dat seama că ceva nu era în regulă când era însărcinată în opt luni cu Graziely, după ce a simțit dureri intense în uter. O ecografie efectuată de medici a arătat că fiica ei nenăscută avea hidrocefalie, care afectează aproximativ unul din 500 de copii. Medicii au estimat că bebelușul ei va trăi doar aproximativ trei luni, având în vedere amploarea afecțiunii.

Când s-a născut, Graziely a fost supranumită "bebelușul uriaș" din cauza dimensiunii capului său, care a crescut și mai mult de-a lungul anilor.  Cu toate acestea, ea a sfidat așteptările sumbre ale medicilor cu privire la durata ei de viață și va împlini 30 de ani luna viitoare.

În timp ce hidrocefalia poate fi tratată, de obicei, prin intervenție chirurgicală, Adalgisa susține că nu s-ar fi putut face nimic înainte sau imediat după nașterea lui Graziely. Dacă nu este tratată, ca în cazul lui Graziely, hidrocefalia ucide aproximativ 50% dintre copii înainte de vârsta de trei ani, doar unul din cinci supraviețuind până la vârsta adultă.  Adalgisa a declarat că nu o deranjează că oamenii continuă să o numească pe fiica ei, care trebuie să folosească scutece pentru adulți și este hrănită din biberon, "bebeluș uriaș", dar a spus că alte nume sunt crude.

'Nu cred că este crud pentru că "bebeluș" este un cuvânt afectuos, dar când îi spun "cap mare" mă simt tristă. Dar cel mai important lucru este că eu, și toată familia și prietenii noștri, o iubim pe Graziely așa cum este ea', a spus femeia. 

Femeia a renunțat la job pentru a se ocupa de fiica sa

Adalgisa nu a putut să lucreze din cauza faptului că a acționat ca îngrijitoare cu normă întreagă a lui Graziely. 

Ea a declarat: 'În fiecare zi am grijă de ea, o spăl și o hrănesc cu toată dragostea mea.. Sunt dedicată lui Graziely și mă face fericită să o văd bine îngrijită, din partea mea și a întregii noastre familii. Nu muncesc, doar am grijă de ea - sunt fericită să am grijă de ea și este răsplătitor când o văd zâmbind. Nu-mi pierd niciodată speranța pentru că sunt o femeie cu o mare credință și întotdeauna îl pun pe Dumnezeu mai presus de orice - mă rog mult în fiecare zi'.

Familia, care locuiește în São Luís, în nord-estul Braziliei, se bazează pe plățile de invaliditate de la guvern.  Cu toate acestea, se confruntă în continuare cu o serie de provocări din cauza costurilor de îngrijire a lui Graziely și de menținere a confortului ei cât mai confortabil posibil.

Pe lună, Graziely folosește 30 de pachete de scutece pentru adulți, care costă 12,20 lire sterline (15,30 dolari) pe pachet, iar alte 366 de lire sterline (459 de dolari) pe lună sunt cheltuite pentru alte lucruri esențiale.

Dar Adalgisa, care mai are încă doi copii, a declarat că s-a dedicat să-i ofere lui Graziely toată dragostea și îngrijirea pe care o merita cât mai mult timp. 

Ea a spus: "Sper mereu că va trăi [mulți] ani. Transmite energie pozitivă și simt o pace care se revarsă atunci când cineva o vizitează. Îi voi oferi întotdeauna tot ce este mai bun pentru că s-a născut din pântecele meu, a fost foarte iubită și dorită în burta mea și o voi iubi până în ultima zi a vieții ei', potrivit dailymail.com 

În încercarea de a crește gradul de conștientizare cu privire la viața lor, Adalgisa a apelat la rețelele de socializare pentru a-și pune la curent urmăritorii și pentru a cere sprijin în îngrijirea lui Graziely.  Într-un clip, care a adunat peste 110.000 de vizualizări, mama lui Graziely se arată hrănind-o cu un biberon.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel