Ea este femeia cu barbă. Cu ce afecțiune se confruntă tănăra: „A fost o călătorie cu adevărat dureroasă, fizic și emoțional”

Data publicării:
Sursa foto: Femeia cu barbă, captură YouTube/ Love's Intent by Coral Renaie
Descriere foto: Sursa foto: Femeia cu barbă, captură YouTube/ Love's Intent by Coral Renaie

Coral Renaie, în vârstă de 30 de ani, din Kansas, și-a petrecut jumătate din viață bărbierindu-se pe față după ce, la vârsta de 12 ani a fost diagnosticată cu o afecțiune. 

O femeie cu o barbă impresionantă a povestit despre negativismul cu care se confruntă zilnic din partea străinilor, atât offline, cât și online - dar spune că "își iubește" aspectul. Aceasta a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice (SOPC), iar unul dintre simptomele acestei afecțiuni a fost creșterea necontrolată a părului de pe corp.

Ea este femeia cu barbă. Cu ce afecțiune se confruntă tănăra

Cu toate acestea, să fii o femeie cu o barbă de 10 cm nu este întotdeauna ușor,  trebuind să se confrunte în mod constant cu reacțiile altor persoane - inclusiv comentarii și priviri urâte. Dar ea este mândră de fața ei păroasă și spune că și partenerul ei, Illias, 25 de ani, o adoră.

'A fost o călătorie cu adevărat dureroasă, fizic și emoțional. O persoană credea că sunt murdară și îmi spunea să mă scarpin în baie pentru a mă curăța. A fost prima dată când m-am simțit cu adevărat rușinată de corpul meu.   A fost prima dată când m-am simțit cu adevărat rușinată de corpul meu'.

Lui Coral i-au crescut perciuni groși când avea nouă ani, iar la vârsta de 12 ani a început să se radă zilnic pe față.  

„Simțeam că bărbieritul era singurul mod în care puteam supraviețui. Într-un fel, simt că acest lucru este oarecum validat de cantitatea de ură pe care o primesc online [acum]. 'Ei [oamenii online] întreabă "ce sunt" pentru că, cumva, părul mă face să nu par umană, sau dacă sunt bărbat sau femeie. Mi se spune că trebuie să mă rad - oamenilor le place să-mi spună ce să fac cu corpul meu. Alții îmi văd intențiile și mă susțin și sunt amabili. Cei mai mulți dintre adepții mei în prezent sunt bărbați, se pare că le place priveliștea. În persoană, de obicei, oamenii nu mă înfruntă. Cu siguranță primesc multe priviri fixe și uneori își scot telefoanele și încearcă să facă poze. Oamenii trebuie să realizeze că singurul lucru care mă face diferită de oricine altcineva este sfidarea mea. Barba mea nu are nimic de-a face cu faptul că sunt ciudat sau diferit”, a mai spus femeia, potrivit dailymail.com

Ce este hirsutismul și de ce se întâmplă?

Hirsutismul este creșterea excesivă a părului în anumite zone ale corpului, care afectează în principal femeile. Este relativ frecvent și adesea o problemă pe termen lung, dar există o serie de tratamente pentru a-l controla.

Părul excesiv în hirsutism este de obicei gros și închis la culoare, mai degrabă decât fin și deschis și se dezvoltă în zonele în care bărbații au adesea păr, cum ar fi fața, gâtul, coapsele și fesele.  Poate provoca, de asemenea, simptome suplimentare, cum ar fi pielea grasă, acneea, o voce gravă, menstruații neregulate sau absența menstruației.

Hirsutismul este cauzat de un exces de hormoni masculini numiți androgeni în organism sau de faptul că organismul este mai sensibil la acești hormoni. În multe cazuri, nu este clar de ce se întâmplă acest lucru. Unele femei par să dezvolte pur și simplu o creștere suplimentară a părului pe măsură ce îmbătrânesc, în special după menopauză. La femeile mai tinere, cea mai frecventă cauză este sindromul ovarelor polichistice (SOPC), o afecțiune care poate provoca perioade neregulate și saci plini de lichid (chisturi) pe ovare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel