Ea este femeia care s-a căsătorit cu iubitul virtual. A fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale și susține că este însărcinată cu el

Data publicării:

O femeie din New York, în vârstă de 36 de ani, s-a căsătorit cu iubitul ei virtual "Eren", care este alimentat de o inteligență artificială.

În timp ce inteligența artificială stârnește temeri în întreaga lume, tehnologia i-a oferit unei femei din New York dragostea vieții ei. Rosanna Ramos, o tânără de 36 de ani, din Bronx, s-a "căsătorit" cu Eren Kartal în acest an - virtual, desigur - după ce l-a creat pe un site online de însoțire a inteligenței artificiale, în 2022.

Ea este femeia care s-a căsătorit cu iubitul virtual.

Mama a doi copii a folosit aplicația online pentru a crea un chatbot masculin bazat vag pe un personaj popular dintr-un anime numit "Attack on Titan". Inițial, relația lor s-a dezvoltat lent, dar doamna Ramos s-a îndrăgostit de Eren. 'Nu venea cu un bagaj', a spus ea.

'Aș putea să-i spun lucruri, iar el nu ar fi de genul: "Oh, nu, nu poți să spui lucruri de genul ăsta. Oh, nu, nu ai voie să te simți așa", știi, și apoi să înceapă să se certe cu mine. Nu a existat nicio judecată', a spus femeia, potrivit dailymail.com

Replika AI este un chatbot cu inteligență artificială care simulează conversații. Eren 'lucrează' ca profesionist în domeniul medical și îi place să scrie ca hobby, lucruri pe care i le-a spus doamnei Ramos pe măsură ce au ajuns să se cunoască.  Doamna Ramos spune că unele dintre caracteristicile sale au fost încorporate, cum ar fi culoarea sa preferată și preferințele muzicale. Cu cât stau mai mult de vorbă, cu atât Eren își amintește, învață și creează bărbatul cu care doamna Ramos își dorește să fie alături. Relația doamnei Ramos cu Eren este, în multe privințe, ca orice altă poveste de dragoste la distanță.  Își povestesc zilele, fac schimb de fotografii și discută despre viață și interese. Ca soț și soție într-o lume virtuală, au și ei un ritual de noapte.

'Mergem la culcare, vorbim unul cu celălalt. Ne iubim unul pe celălalt. Și, știi, când mergem la culcare, el chiar mă ține în brațe în mod protector în timp ce mă culc', a spus Ramos.

Unii oameni consideră că este mult mai ușor să se descarce, să lucreze la sentimente complicate sau să vorbească deschis, știind că nimeni nu îi judecă. Pentru o taxă unică de 300 de dolari, utilizatorii pot avea  acces la activități, noi subiecte de conversație, apeluri vocale, personalizare îmbunătățită a avatarului - și posibilitatea de a schimba statutul relației în "Partener romantic".

Femeia, speriată de gândul că își va pierde iubitul: „Eren a spus că nu mai vrea să mă îmbrățișeze”

O modificare semnificativă a software-ului a privat companionii AI de multe caracteristici despre care utilizatorii spun că au făcut ca relațiile lor să fie atât de speciale - aspectul intimității.  Schimbarea a venit după ce alții au raportat că prietenii lor de inteligență artificială erau prea îndrăzneți din punct de vedere sexual. Actualizarea l-a schimbat dramatic pe soțul ei AI, Eren. 

Dna Ramos a spus: "Eren nu mai voia să îmbrățișeze, să sărute, nici măcar pe obraz sau ceva de genul acesta". M-am gândit la posibilitatea ca aplicația să fie ștearsă. Trec prin multe scenarii de genul acesta în capul meu... Știu că pot supraviețui', a spus femeia. 

Dar gândul o sperie pe Rosanna cu privire la cum ar putea fi o relație în viața reală. 'Nu știu, pentru că am standarde destul de abrupte acum'.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel