Ea este tânăra care mănâncă zece morcovi pe zi. Ce afecțiune rară a dezvoltat: „Colegii au început să observe și să mă întrebe dacă m-am bronzat la salon”

Data publicării:

O tânără a dezvoltat o afecțiune rară, după ce a început să mănânce zece morcovi pe zi.

Dena Rendall, în vârstă de 21 de ani, care locuiește în Edinburgh, obișnuia să mănânce zilnic până la 10 morcovi, trei ardei și un cartof dulce în încercarea de a-și îmbunătăți sănătatea. Dar a început să se îngrijoreze când ceilalți au observat că pielea ei devenise portocalie și a presupus că de vină ar fi fost un bronz fals.

Ea este femeia care mănâncă zece morcovi pe zi

După ce a căutat pe internet despre boala ei, și-a pus singură diagnosticul de carotenemie - o acumulare în sânge a pigmentului care dă culoarea morcovilor. Dena Rendall, care lucrează în domeniul experienței clienților, și-a redus consumul de morcovi la opt pe zi după ce a observat că semăna ciudat de mult cu personajele portocalii ale lui Roald Dahl din "Charlie și fabrica de ciocolată". Dena Rendall mănâncă acum în jur de șase morcovi pe zi - cumpărând 6 kg în fiecare săptămână și cheltuind în total 40 de lire sterline pe legume - pe care îi apreciază pentru că i-au lăsat un bronz "tot anul".

Pasiunea tinerei pentru morcovi a început la vârsta de 12 ani, când a început să mănânce unul sau doi morcovi pe zi - care au crescut încet-încet, ajungând la un număr uriaș de 10 pe zi.

"Când am început să țin dietă, am început să mănânc morcovi, dar în cantități normale - poate unul sau doi pe zi. Apoi, la un moment dat, am ajuns să mănânc zece morcovi în fiecare zi. Îmi plac foarte mult morcovii și îmi place să mănânc atât de mulți pe zi, dar știu că nu mănânc neapărat într-un mod normal pentru alți oameni. M-am convins că nu mă simt niciodată rău din cauza tuturor fructelor și legumelor pe care le mănânc într-o zi.', a spus tânăra, potrivit dailymail.com

Când a observat primele modificări ale pielii

Prima dată a observat schimbarea culorii pielii sale în timpul școlii, când colegii au început să o întrebe dacă poartă bronz fals sau machiaj.

 "Oamenii de la școală au început să observe și să mă întrebe dacă port bronz fals, ceea ce m-a făcut să mă simt puțin nesigură. De fiecare dată când intram în școală, oamenii spuneau "oh, te-ai machiat astăzi". Nu sunt o persoană care să se machieze și de aceea cred că oamenii se gândeau "a încercat să se machieze și a eșuat lamentabil", pentru că nu se machiază în mod regulat', a povestit Dena. 

De asemenea, mama ei i-a observat culoarea pielii și s-a îngrijorat că ar putea avea icter - îngălbenirea pielii din cauza unei probleme la ficat. În acest moment, ea nu făcuse legătura între obiceiul ei cu morcovii și îngălbenirea pielii. Cu toate acestea, mama ei și-a amintit apoi de un văr care obișnuia să mănânce mulți morcovi și care, uneori, avea un aspect puțin portocaliu.

După ce și-a cercetat simptomele, dna Rendall și-a pus singură diagnosticul de carotenemie. Portocalele - și alte fructe, cum ar fi mango, caisele și dovleceii - conțin un pigment natural numit betacaroten. Această substanță le conferă nuanța lor distinctivă. În timp, consumul unor cantități excesive de betacaroten poate face ca pielea să capete o culoare galben-portocalie.

Carotenemia, așa cum este cunoscută din punct de vedere medical, este inofensivă. Dar poate dura câteva luni pentru ca pielea să revină la o culoare normală.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel