Ea e femeia alergică la apă. Incredibil ce pățește tânăra după ce face baie

Data actualizării: | Data publicării:
Niah Selway , sursa instagram
Descriere foto: Niah Selway , sursa instagram

O tânără suferă de o afecțiune rară, ce o face să fie alergică la apă. Femeia trece printr-un adevărat calvar de fiecare dată când face baie.

În vârstă de 23 de ani, o tânără pe nume Niah Selway, din Marea Britanie trăiește un adevărat coșmar în momentul în care vrea să facă baie sau pur și simplu să spele vasele. Boala se numește „prurit aquagenic”, a fost identificată doar la câteva persoane din întreaga lume și, în prezent, specialiștii nu au o explicație pentru cauza apariției acesteia.

Tânăra poate consuma oricâte lichide vrea, fără ca organele sale să fie afectate, însă durerile apar atunci când un singur strop de apă atinge pielea fetei. Chiar și propriile lacrimi îi pot declanșa  episoade dureroase de alergie.

Niah Selway adoarme epuizată, după fiecare criză de alergie. Din cauza acestei probleme medicale, tânăra în vârstă de 23 de ani nu poate avea un serviciu și nici nu părăsește prea des locuința. Deși este în evidența unor medici de mai bine de patru ani, nimeni nu a reușit să găsească un tratament care să o facă să tolereze mai bine boala cu care se confruntă.

„Nu contează unde mă atinge apa, un singur strop dacă ajunge pe braț durerea se va extinge pe spate și pe abdomen și uneori chiar și în tot corpul. Când fac baie simt că îmi arde tot corpul timp de câteva ore. De-a lungul timpului am învățat să mă adaptez acestei rutine și să fac totul să fie mai puțin traumatizant. De exemplu, de ceva timp mă spăl pe cap separat, nu în timpul băii, ca durerea să fie ceva mai suportabilă. La fel de greu este și atunci când transpir sau folosesc toaleta. Practic e ca o dizabilitate, fiindcă nu pot face lucrurile pe care mi le doresc”, a dezvăluit Niah Selway, potrivit celor de la Mirror.co.uk.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel