E oficial! De mâine doar VACCINAȚII mai pot intra în anumite spații

Data publicării:
Vaccin, foto Unsplash/ autor: Hyttalo Souza
Descriere foto: Vaccin, foto Unsplash/ autor: Hyttalo Souza

De la 1 august, accesul va fi permis, în anumite spații, doar celor care s-au vaccinat și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare. Deși poate stârni multe discuții privind discriminarea celor nevaccinați din diferite motive, măsura nu este nouă, la nivelul Uniunii Europene fiind anunțate de câteva săptămâni decizii asemănătoare în Grecia, Franța sau Spania. În plus, această regulă va putea fi folosită și de organizatorii anumitor evenimente dacă vor dori să funcționeze la capacitate maximă.

HG 795/2021, publicată joi în Monitorul Oficial, stabilește că o serie de afaceri vor fi deschise și că unele evenimente pot fi organizate la capacitate maximă doar pentru cei vaccinați, începând cu data de 1 august 2021.

Mai exact, activitatea din baruri, cluburi, discoteci, săli de joc va fi permisă, în intervalul 05:00-02:00, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2. Aceste firme vor putea funcționa în limita a 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori sau la capacitate maximă dacă incidența este sub sau egală cu 2‰. 

Funcționarea la capacitate maximă, doar pentru vaccinați

Pentru că este vară, iar sezonul nunților și botezurilor este în toi, de la începutul lui august, acest tip de evenimente vor putea fi organizate la interior, la capacitate maximă, doar pentru cei care au fost vaccinați și pentru care au trecut 10 zile de la ultima doză.

 

Citește continuarea pe DCBusiness.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel