E oficial. Acesta este cel mai ÎNFRICOȘĂTOR film de groază din toate timpurile

Data actualizării: | Data publicării:
pixabay.com/ autor Stefan Keller
Descriere foto: pixabay.com/ autor Stefan Keller

În fiecare an, în perioada Halloween-ului, există o întrebare care până azi a rămas fără răspuns: care este cel mai înfricoșător film din toate timpurile? 

Există filme tensionate, filme care te țin în suspans și filme care te bagă în sperieți. Totuși, unul singur poate caștiga titulatura de cel mai înfricoșător film din toate timpurile. 

Și deși părerile ar putea fi împărțite, un studiu a aflat care este filmul care i-a speriat cel mai tare pe oameni. 

Broadbandchoices a realizat ceea ce numește „Proiectul Știința Groazei”, în cadrul căruia au urmărit ritmul cardiac a 50 de persoane, de diferite vârste, care au urmărit peste 100 de ore de filme de groază. După îndelungi analize, cercetătorii au restrâns lista celor mai înspăimântătoare filme realizate vreodată la 35. 

Evident, există câțiva factori limitativi aici. Dimensiunea eșantionului nu este uriașă. În plus, studiul s-a limitat la cele 50 de filme de groază cu cele mai bune evaluări, potrivit unor entități precum IMDB, Rotten Tomatoes și Reddit. Dar totuși: această dimensiune mică a eșantionului a dezvăluit câteva rezultate interesante despre ceea ce îi sperie pe oameni și cât de mult i-au speriat acele filme de groază.

Pentru studiu, fiecare oarticipant a fost echipat cu un monitor de ritm cardiac pentru a vedea  a crescut ritmul cardiac în repaus în timpul unui film. 

Daniel Clifford, care a creat studiul, a spus că „având mai mulți oameni decât oricând care petrec Halloween-ul acasă, studiul nostru Science of Scare a fost conceput pentru a ajuta oamenii să găsească cele mai înfricoșătoare filme realizate vreodată, pentru a  economisi timpul de a căuta printre mii de titluri în servicii de streaming precum Amazon, Netflix și Shudder”


Cel mai de groază film de groază


Rezultatele studiului? Potrivit ritmului cardiac al participanților, niciun film nu i-a speriat mai mult pe oameni decât Sinister, un thriller de groază, din 2012, care îl are în rol principal pe Ethan Hawke, în rolul unui scriitor de  romane polițiste care investighează o serie de crime îngrozitoare.

 

Youtube video image

 

Insidious, un alt film horror, a reușit să obțină locul doi în clasament. 

 

Cele opt filme care au urmat Siniser și Insidios sunt: The Conjuring, Hereditary, Paranormal Activity, It Follows, The Conjuring 2, The Babadook, The Descent și The Visit.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel