Durerile articulare și astenia de toamnă, combătute prin masaj

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Durerile articulare și astenia sunt doar câteva dintre efectele variației de temperatură care însoțesc, de cele mai multe ori, anotimpul rece. Trecerea de la cald la rece, respectiv ieșirea din vară și intrarea în toamnă, este deosebit de neplăcută pentru persoanele care suferă din cauza modificării de anotimp.

Mediul înconjurător joacă un rol extrem de important în multe dintre procesele noastre fiziologice și asta deoarece organismul este într-o permanentă adaptare la schimbările de presiune atmosferică. Însă atunci când schimbările sunt bruște, organismul va consuma mai multă energie în încercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina apariția unor probleme.

Dureri articulare? Tensiune arterială? Astenie? Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus explică ce poți face pentru a le combate


Durerile articulare, tensiunea arterială, starea de slăbiciune, vertijul sunt situații care-ți modifică starea de sănătate în special la intrarea în sezonul rece. Astenia de toamnă pare să fie un termen uzitat excesiv, însă, de vreme ce toată lumea îl folosește, trebuie să fie ceva adevăr acolo.

„Diferențele de presiune la nivel atmosferic determină, este adevărat, aceste dureri articulare, chiar și dureri de cap sau tensiune arterială. Practic, ce se întâmplă? Organismul nu se poate adapta atât de repede la schimbările acestea, el le „traduce” ca pe un factor periculos care-l atacă și scoate armele. Generează un factor agresiv care se traduce, iată, prin durere.”, a explicat specialistul pentru Spectacola. 

Mai mult decât atât, astenia de toamnă vine cu multe alte neplăceri, iar aici enumerăm somnolența, lipsa energiei, probleme de concentrare.

Masajul cu bambus este, conform specialiștilor, o soluție eficientă în lupta cu astenia de toamnă.

„Masajul cu bambus stimulează microcirculația și pune organismul în mișcare. De asemenea, această terapie reglează ciclul somn - trezire și este cel mai bun remediu pentru persoanele care se confruntă cu insomnia. Nu în ultimul rând, masajul cu bambus alungă și previne stările depresie sau anxioase, prin masajul cu bambus fiind stimulată producția de endorfine (hormonul fericirii), ajută organismul să se refacă mai repede după efort fizic. Și, per total, masajul cu bambus susține buna funcționare a sistemului limfatic prin accelerarea metabolismului celular”, explică Dan Bujor.

O ședință de masaj cu bambus pe săptămână, alături de un stil de viață sănătos, sport și alimentație potrivită, iată care este combinația perfectă pentru ca tu să treci mai ușor peste astenia de toamnă care-ți dă bătăi de cap în fiecare an.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel