Durere fără margini după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Colegii de breaslă îl plâng pe regretatul artist: "Încă nu îi pot asculta piesele"

Data publicării:
Sursa foto: Petrică Mîțu Stoian, facebook/ colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Petrică Mîțu Stoian, facebook/ colaj foto

La un an de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, colegii de breaslă ai regretatului artist au vorbit despre cum au fost cele 12 luni fără acesta pe scenă.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2021, într-un spital din Reșița, din cauza unui șoc traumatic. Regretatul artist apelase la un tratament cu oxigen hiperbaric pentru a scăpa de efectele pe care le-a avut infecția COVID-19 asupra sănătății lui. 

Petrică Mâțu Stoian a mers în platoul unei emisiuni fără a da semne de boală sau că ar avea problemele de sănătate care i-ar da bătăi de cap. La fel de zâmbitor și optimist așa cum îl știa toată lumea, artistul nu a lăsat să se vadă că s-ar simți rău sau ar avea probleme care îl supără. Nimeni nu și-ar fi dat seama că peste doar câteva zile, Petrică Mâțu Stoian se va stinge din viață într-un mod fulgerător. 

Mariana Ionescu Căpitănescu,  despre primul an fără Petrică Mîțu Stoian pe scenă

Deși a trecut un an de la tragicul eveniment,  colegii de breaslă al artistului nu l-au dat uitării.

"A fost un an greu. Noi făceam echipă în spectacolele Ansamblului Maria Tănase. El era cel care răspundea de voia bună. Întotdeauna, când ne pregăteam să intrăm în scenă, el era cel care niciodată nu se stresa și ne făcea și pe noi să uităm de emoții cu tot felul de glume.

Avea tot felul de glume care să ne scoată din starea de stres pe care noi o simțeam înainte de a merge pe scenă.

Eu una am emoții, mereu mă preocupă faptul că trebuie să fiu impecabilă în fața publicului și Petrică, atunci când mergeam la aceleași spectacole, întotdeauna știa această problemă a mea și mereu îmi schimba starea de spirit. Schimba subiectul și mă făcea să mă simt altfel", a mărturisit Mariana Ionescu Căpitănescu.

"Cântecele lui, care erau atât de frumoase, lipsesc de pe scenă. Sufletește, el întotdeauna mă suna și vorbeam și nu îmi vine să cred că totuși s-a dus un an în care vorbim despre el la trecut. Pentru noi, pentru cei care am fost aproape de el, a fost o lecție că niciodată nu poți să știi câte zile ai pe pământ și că trebuie să ne prețuim mai mult, să avem mai mult grijă de noi și să petrecem mai mult timp alături de cei pe care îi iubim.

Noi punem mereu pe primul plan publicul și uităm să ne trăim viața noastră. Cumva, asta s-a întâmplat cu el și a fost o lecție pe care eu personal mi-am însușit-o. Este foarte regretat și îmi pare foarte rău nu a trăit așa cum stabilisem, ca la 80 de ani să ne întâlnim în parc și să depănăm amintiri despre ce artiști iubiți eram noi atunci când eram în atenția publicului. Așa ne făcusem un plan că o să ne întâlnim să depănăm amintiri, dar asta nu se mai poate", a mărturisit emoționantă Mariana Ionescu Căpitănescu.

Constantin Enceanu ar fi trebuit să cânte anul acesta alături de Petre

"A fost extrem de greu, mai ales la evenimentele unde știam că trebuia să fie și el. Evenimentele, noi le avem și cu doi ani de zile luate înainte și știam că urma să am câteva evenimente la care ar fi trebuit să fie și el.

Atunci când am ajuns la nuntă oamenii mi-au zis că și-ar fi dorit să facem programul amândoi, dar din nefericire Petre nu mai este. De fiecare dată, atâta timp cât eram la eveniment, nu știu de ce, dar gândul îmi fugea către el și mă gândeam că de acolo din Ceruri se uită și că amintim de el și povestim despre el.

Am început filmările de sărbători și nu mai e aceeași atmosferă, pe care grupul nostru de olteni o făcea de fiecare dată când ne întâlneam", a dezvăluit bunul prieten al artistului, Constantin Enceanu.

Niculina Stoian nu poate asculta nici acum melodiile artistului

"Mi-am impus să nu mă gândesc la faptul că el nu se mai întoarce vreodată, că el este plecat. Noi aveam ceva vreme de când nu mai cântam. Ne întâlneam așa sporadic, vorbeam doar la telefon așa că am încercat să fac un exercițiu și să îmi imaginez că într-o zi se va întoarce.

Este mai greu să nu mai primesc telefoane de la el. Nu îl pot asculta nici acum, eu un îi pot asculta piesele și nu mă pot uita la videoclipuri. Nu mă uit la imagini care să se miște, este ciudat. Pozele le pot vedea, dar nu pot să îl aud vorbind sau cântând. Probabil că în subconștientul meu este ceva care nu acceptă situația asta.

Amintirile sunt și mă bucur că le-am construit împreună.(...) Noi doi eram cumva la fel pentru că noi venim din Mehedinți și Mehedințiul este special. Noi avem un fel de a fi altfel decât în rest. Aveam o comunicare dincolo de cuvinte. Ne înțelegeam din priviri, știam exact ce urmează și pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Noi nu judecam niciodată un moment prin cuvinte, doar ne uitam unul la celălalt și trăgeam concluziile.(...) Săptămâna aceasta am fost... cu el s-a întâmplat pe 6 noiembrie, iar eu în fiecare zi m-am gândit uite acum mai avea trei zile de trăit", a povestit ea, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

"Mi-a spus că are un cântec pentru care o să-l invidiez foarte tare și mi l-a cântat. Era o piesă foarte frumoasă pe care dacă ar fi cântat-o ar fi fost iar un șlagăr", a dezvăluit Niculina Stoican.

"Îmi e foarte greu să vorbesc despre cum a fost anul acesta. Normal că i-am simțit lipsa la filmări, la evenimentele la care ne intersectam.

Vă dați seama că mă uit la el și nu îmi vine să cred. Mă uit la fotografii, la filmările pe care le mai aveam din culise și tot nu realizez că s-a dus. Eu zic că tot ne vedem la următorul eveniment, la următoarea filmare. Eram mereu puși pe șotii, noi nu ne dădeam sfaturi. Ne mai făceam câte o sugestie", a mărturisit Steliana Sima pentru Wowbiz.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel