Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt dulciurile pe care le putem consuma fără probleme și care au beneficii pentru creierul uman. Mai exact, este vorba despre miere și ciocolata seacă, nu cea însiropată. De asemenea, celebrul medic a precizat că și cacao este foarte bună pentru activitatea cerebrală. 

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Doctorul Vlad Ciurea a ținut să precizeze că nu este bine să uităm de apă, deoarece apa curăță organismul, dar și creierul.

”Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pentru sursa citată.

Remediul natural pentru Alzheimer

”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat ”De unde, domnule profesor?” și mi-a spus ”Nu de acum, eu sunt zoroastru” și îi spun ”Ce, zoroastru?”.

Și în religia noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru. În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (…). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.

Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3CNN.

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi importante pentru români. Ce trebuie să faci zilnic pentru a-ți menține mintea și trupul sănătoaseGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel