Ducesa de Cambridge a lansat o campanie dedicată combaterii dependenţelor

Data publicării:
Ducesa de Cambridge. foto Instagram/ royalfamily
Descriere foto: Ducesa de Cambridge. foto Instagram/ royalfamily

Ducesa de Cambridge a avertizat marţi că "niciunul dintre noi nu este imun" la dependenţe, subliniind totodată "impactul devastator" pe care l-a avut pandemia de coronavirus asupra ratelor acestora.

Kate, patrona organizaţiei caritabile Forward Trust, a abordat această temă în cadrul unui discurs ţinut la sediul Bafta din Londra cu ocazia lansării campaniei "Taking Action on Addiction".

"Dependenţa nu este o alegere. Nimeni nu alege să devină dependent. Dar i se poate întâmpla oricăruia dintre noi. Niciunul dintre noi nu este imun", a subliniat ducesa.


"Cu toate acestea, despre dependenţă se discută prea rar ca despre o problemă de sănătate mintală serioasă. Şi rareori ne alocăm timp pentru a descoperi şi a înţelege pe deplin cauzele sale fundamentale", a completat Kate.

"Călătoria spre dependenţă este adesea etapizată şi complexă. Dar, recunoscând ceea ce se află în spatele dependenţei, putem contribui la îndepărtarea tabu-ului şi ruşinii care, din păcate, o înconjoară", a adăugat ducesa.

"Taking Action on Addiction" este o campanie pe termen lung, menită să crească conştientizarea cu privire la dependenţe şi la înţelegerea acestora, pentru a permite mai multor oameni să solicite şi să primească ajutor, notează Agerpres. 


Ducesa a descris modul în care pandemia de COVID-19 a sporit ponderea persoanelor dependente din societate, în condiţiile în care numărul celor care se confruntă cu probleme legate de consumul de alcool a crescut cu 1,5 milioane, şi circa un milion de tineri au raportat o intensificare a comportamentelor adictive.

Cu ocazia acestei lansări, Kate s-a întâlnit cu beneficiari ai organizaţiei caritabile Forward Trust, precum şi cu persoane care s-au confruntat cu dependenţe, care i-au împărtăşit experienţele lor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel