Drama prin care a trecut Alex Dima în urmă cu 12 ani. Soția jurnalistului a murit din cauza unei boli cumplite

Data actualizării: | Data publicării:
Alex Dima, sursa foto Instagram
Descriere foto: Alex Dima, sursa foto Instagram

Alex Dima a trecut prin clipe cumplite în urmă cu foarte mulți ani, atunci când soția lui a fost răpusă de cancer. 

Alex Dima face parte din echipa emisiunii „România, te iubesc!”, de la Pro TV. Jurnalistul a trecut prin momente grele în urmă cu 12 ani după ce soția lui s-a stins din viață din cauza unei boli cumplite. Alex Dima s-a simțit ani la rând vinovat de moartea soției. Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, acesta și-a deschis sufletul și a vorbit despre cele mai grele clipe din viața sa. 


„În 2009, am făcut un material la New York cu prinţesa Marina Sturza, care are un centru de îngrijire paliativă pentru bolnavii de cancer, Hospice Casa Speranţei de la Braşov. Şi îmi aduc aminte foarte bine cum insistam să o cunosc, să înţeleg ce o determină să facă ceea ce face, să lucreze cu bolnavii de cancer în fază terminală. 


O întrebam dacă nu o încarcă să fie într-un centru paliativ. Iar ea mi-a răspuns că nu, pentru că sunt oameni acolo şi asta e misiunea ei. Am rămas cu treaba asta în mine. Se întâmpla undeva la sfârşit de noiembrie 2009, pe 1 decembrie a intrat materialul cu ea la Pro TV, iar o lună mai târziu am aflat că soţia mea are cancer. Când eram jos, oamenii de aici, de la Pro TV, m-au luat şi m-au ridicat”, a povestit Alex Dima.


Alex Dima spune că toată puterea i-a dat-o fiica lui, Sara. Dacă nu ar fi fost ea, jurnalistul spune că nu știe cum ar fi reușit să treacă peste. Și-ar fi dorit să plece din țară deoarece era nervos pe tot sistemul medical. L-a dat în judecată pe medicul care nu i-a pus diagnosticul soției sale, iar acesta și-a pierdut dreptul de a mai profesa. 


„E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta. Pe locul ăsta pentru că (soţia mea-n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie. I-a dat nişte creme. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim.

Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte… Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi în judecată şi colegiul medicilor l-au oprit să mai fie doctor”, a explicat Alex Dima într-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel