„Dragoste pe muchie de cuțit”, prima comedie romantico-culinară românească. Nume mari în distribuție: Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeș, Marian Râlea, Alexandru Pop, Alin Panc, Mirela Zeța

Data actualizării: | Data publicării:

Prima comedie romantico-culinară, ,,Dragoste pe muchie de cuțit’’, ajunge în toate cinematografele din țară pe 29 septembrie.

 După succesul ,,Pup-o, mă! 3’’, PAPA Pictures readuce umorul pe marile ecrane, dar într-o nouă formă și după o altă rețetă. Au pus împreună ingrediente precum comedie, romantism și moștenirea culinară românească și personaje savuroase jucate de actori celebri și a ieșit un mix numai bun de savurat în cinema.

 

De ce un film cu temă culinară?


Ideea de a mixa o temă culinară cu o comedie romantică a venit natural, pentru că mâncarea este elementul care îi aduce pe oameni împreună, le stârnește curiozitatea și le oferă o întreagă experiență pentru toate simțurile. Mâncarea înseamnă bogăție culturală, diversitate și tradiții păstrate cu sfințenie de sute sau mii de ani. Tot mâncarea este unul dintre cele mai populare subiecte în rândul oamenilor din lumea întreagă - vedem mâncare peste tot, la televizor, în social media, în afișe publicitare, la evenimente, iar asta i-a determinat pe creatorii filmului să fie primii din România care oferă publicului șansa să guste din această experiență complexă.

Elementul inedit, care este și tema conflictului din film este o rețetă autentică locală din Transilvania - ursul de mămăligă, rețetă ocrotită de generații de aproape 1.000 de ani. Spectatorii filmului ,,Dragoste pe muchie de cuțit’’ vor avea ocazia să afle la finalul comediei, pe 29 septembrie, secretul legendarei rețete.

,,Dragoste pe muchie de cuțit” este o poveste de dragoste în care basmul și realitatea se completează perfect, unde intriga, ambiția și lupta pentru supremație sunt învinse de dragostea sinceră, chiar daca ea e ,,pe muchie de cuțit”. Vrem ca filmul nostru sa ducă acasă spectatorul cu gândul frumos că a văzut o poveste ,ca o prăjitură într-o duminică după masa”, a declarat actorul Alexandru Pop.


Filmări în locații spectaculoase din România


Preparatele savuroase care fac obiectul disputei în film, au fost asezonate cu cadre spectaculoase, filmate în locații cu o încărcătură istorică. Filmările au avut loc în Deva și Hunedoara la Conacul Archia, Castelul Lupilor, Parcul Dendrologic Simeria și Centru Vechi din Deva. Echipa filmului și-a dorit și o promovare turistică a zonelor care să readucă în fața fanilor din cinematograf frumusețile României. Filmările au durat 15 zile și s-au desfășurat în primăvara anului 2023.

Bugetul total al filmului este de 200.000 de euro.

,,Oamenii trebuie să vadă acest film, pentru că aduce ceva nou în filmul românesc, e o comedie romantică perfectă. Un film care se poate bate oricând cu un film american de gen. Eu zic că trebuie văzut ca 90 minute de freshness care îți face viața mai frumoasă.”, a adăugat actorul Alin Panc.

Marius Moga, în premieră co-producător de lungmetraj

,,Dragoste pe muchie de cuțit” mai înregistrează o premieră. Marius Moga, prin intermediul casei de producție DeMoga Music, este pentru prima dată co-producător într-un lungmetraj. Marius Moga a lucrat îndeaproape cu echipa peliculei și au creat împreună muzica ce însoțește cadrele din film.

Synopsis


Două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viața în conflict, iar subiectele principale au fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului. Rivalitatea dintre cele două familii stă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii celor două familii, Marina și Ducu. La maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlnește pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina și se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant.

Din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeș, Marian Râlea, Alexandru Pop, Alin Panc, Mirela Zeța, Cosmin Șofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuț, Sînziana Sooper și mulți alții.

Filmul este regizat de Germain Kanda.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel