Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă asupra consumului de sare. Câte grame este indicat să consumăm: „Este ucigătoare pentru creier”

Data publicării:

Dragos Pătraru a dezvăluit care este cantitatea de sare pe care o putem consuma, dar și ce efect nociv are asupra creierului. 

De-a lungul timpului, jurnalistul a venit în fața oamenilor cu tot felul de sfaturi pentru sănătate. De data aceasta, Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă, privind consumul de sare. Acesta susține că are efecte nocive asupra creierului. Totodată, acesta a precizat și care este gramajul indicat pe care îl putem consuma. 

Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă asupra consumului de sare

Invitat în cadrul podcastului moderat de Radu Țibulcă, Dragoș Pătraru susține că nu este bine să luăm din magazine alimente care au mai mult de 1,5 grame de sare la 100 de grame de produs.

„ Să nu mai luăm din magazine alimente care au mai mult de 1,5 grame de sare la 100 de grame de produs. Aproape toate la noi au peste 3 grame. Știi care este cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății de sare pe zi pentru un om, ca să nu ai după 50 de ani toate problemele din lume, cu circulația, cu vene înfundate? 5 grame pe zi! Când îi vezi pe chefi că toarnă câte 15-20 de grame de sare pe orice, când te uiți pe toate etichetele astea și vezi câtă sare mâncăm...Atenție, sarea este în foarte multe produse dulci, așa cum zahărul este în foarte multe produse sărate. Combinația asta, zahăr-sare a fost și este perfecționată în laboratoare ca să ne omoare. Această combinație intensă, cu multă sare și cu zahăr, constituie un boost după care noi tânjim, creierul nostru tânjește și atunci este nenorocire. Combinația de sare cu zahăr este ucigătoare pentru creier. Trebuie să ne uităm câtă sare este în fiecare produs pe care îl consumăm.Faci o salată și pui acolo o tonă de sare. Chiar și când mănânci sănătos, poți să mănânci enorm de multă sare. ”, a spus Dragoș Pătraru.

Ingredientul cel mai periculos pentru organism

Medicul Vlad Ciurea susține că îndulcitorul este o adevărată bombă pentru organism. Acesta susține că este de 200 de ori mai dulce decât zahărul și se descompune în acid aspartic. 

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Un exemplu este E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. Din păcate, educația alimentară este redusă la noi. Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a declarat neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe rețelele sociale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel