Dragoș Dolănescu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina: „Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu”

Data publicării:
Dragoș Dolănescu, foto Facebook
Descriere foto: Dragoș Dolănescu, foto Facebook

Fiul regretatului artist Ion Dolănescu își arată solidaritatea în fața tragediei prin care trec refugiații din Ucraina.

Dragoș Dolănescu anunță că își pune la dispoziția refugiaților casa din Sinaia, vila moștenită de la tatăl său. 

„Îmi pun la dispoziție vila din Sinaia construită de tatăl meu”


„Dacă a început războiul, cu siguranță vor fi și mulți refugiați de război. Aștept refugiații de război din Ucraina, la vila din Sinaia! Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu, pentru acești oameni. Tata m-a învățat să fiu solidar cu oamenii, la nevoie.

În următoarea situație, foarte multă lume va pleca din țară, pentru a fugi de ruși și de război. Poporul român a fost dintotdeauna un popor primitor. Să le dea o mână de ajutor acestor oameni, pentru că, altfel, vor muri în mâna rușilor. Repet, eu îmi pun la dispoziție vila din Sinaia construită de tatăl meu', a declarat Dragoș Dolănescu, pentru Click!

Acesta spune că vila dispune de mai multe camere, astfel că ar putea servi ca adăpost pentru mai multe persoane. 


„Sunt multe camere acolo, chiar dacă nu a mai locuit nimeni de multă vreme, sunt sigur că îi va ajuta pe cei care au nevoie de cazare. Suntem un popor creștin și ar trebui să ajutăm', a adăugat fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, pentru sursa citată.

ONU: Peste 50.000 de ucraineni şi-au părăsit ţara în ultimele 48 de ore

Cel puţin 50.000 de ucraineni şi-au părăsit ţara în ultimele 48 de ore, de la începerea invaziei militare ruse, a afirmat vineri şeful agenţiei ONU pentru refugiaţi, care a contabilizat joi 100.000 de persoane strămutate în Ucraina, notează Agerpres.

''Peste 50.000 de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara cel puţin în 48 de ore - în majoritate către Polonia şi Republica Moldova - şi mulţi alţii se îndreaptă către frontiere'', a scris Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, pe Twitter.

El a mulţumit ''guvernelor şi cetăţenilor ţărilor care păstrează frontierele deschise şi primesc refugiaţi''.

Într-un alt mesaj, Grandi i-a mulţumit preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru că ''a permis persoanelor care pleacă din Ucraina să traverseze în deplină securitate frontiera cu Moldova'', el dând asigurări UNHCR va ''face tot posibilul pentru a contribui la mobilizarea ajutorului internaţional în timp ce îi primiţi şi găzduiţi''.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declanşat joi în zori invadarea Ucrainei, cu lovituri aeriene şi avansarea forţelor terestre inclusiv în direcţia Kievului.

Vineri, forţele ucrainene luptau contra militarilor ruşi în capitala Ucrainei, în timp ce liderul de la Kremlin a sfidat sancţiunile occidentale şi a cerut armatei ucrainene să preia puterea la Kiev.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel