Dragoș Bucur a explicat declarația controversată: „Nu mă vaccinez și nu port mască”

Data actualizării: | Data publicării:
Dragoș Bucur, sursa foto Facebook
Descriere foto: Dragoș Bucur, sursa foto Facebook

Dragoș Bucur a creat un val de reacții după ce a spus că nu se va vaccina și nici nu va purta mască. Actorul a fost pus la zid de foarte mulți oameni. 

În urma mesajului controversat postat de Dragoș Bucur pe pagina lui de Facebook, internetul s-a împărțit în două tabere. Unii au fost de părere că actorul are dreptul de a-și exprima liber părerile, alții însă au aruncat cu pietre în Dragoș Bucur. 


Pentru a calma spiritele și pentru a explica de ce a făcut afirmațiile respective, Dragoș Bucur a postat din nou un mesaj pe Facebook:


"Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși.


Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă că nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi. Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că “E mai bine tac decât să spun ce cred”. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum


Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprimă (sau chiar atacă) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui. Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susțin și apar libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.


Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc că mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online. Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și in libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva discriminării și astea sunt valorile după care mă ghidez in viață.


PS-acum îmi e teamă să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu și peste teamă asta!", a scris actorul. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel