Dragoș Bucur, diagnosticat cu o boală grea. Actorul a vorbit deschis despre starea lui de sănătate

Data publicării:
Dragoș Bucur, sursa foto Facebook
Descriere foto: Dragoș Bucur, sursa foto Facebook

Este unul dintre cei mai cunoscuți actori din România, dar se luptă de foarte mulți ani cu o boală grea. 

Dragoș Bucur se bucură de un succes imens pe plan profesional, dar viața i-a dat o lovitură grea în urmă cu 19 ani. Actorul a fost diagnosticat în anul 2002 cu diabet, iar viața lui s-a schimbat radical din acel moment. Cu toate acestea, Dragoș Bucur este plin de optimism și a știut cum să se adapteze bolii. 


„Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt 2 categorii de oameni care aud asta, diabeticii și non-diabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat. Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea”, declara Dragoș Bucur în urmă cu mai mult timp.


Dragoș Bucur susține că diabetul nu este o boală de speriat, ci este de fapt un stil de viață, mult mai disciplinat și echilibrat. Actorul vorbește deschis despre boala cu care a fost diagnosticat în urmă cu 19 ani și poate fi considerat un munte de voință pentru mulți oameni. 


„Pentru non diabetici e chestia asta, mamă, când auzi de diabet e așa ceva ... știi din filme, ai mai auzit pe la televizor, o chestie, așa, foarte ciudată. Nu e așa! Pur și simplu e o afecțiune care îți mai reglează cantitatea de zahăr din sânge. Trebuie să găsești un echilibru între cât mănânci și câtă insulină îți faci. Și asta te duce la matematică, la nutriție, la echilibru, la cunoașterea felului în care corpul tău reacționează în diverse situații. Ce să zic? Repet, pe mine m-a ajutat”, a mărturisit Dragoș Bucur. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel