Dracula Film Festival. „DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj

Data actualizării: | Data publicării:

„DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj,  în cadrul festivalului internațional de film fantastic,  Dracula Film Festival, ediția 2021

Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, ediția a IX-a, 2021. Gala a avut loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema One Laserplex din Brașov și a fost prezentată de actorul Ștefan Iancu și Delia Mitrache, redactor Zile și Nopți.


Dracula Trophy  2021 a revenit lungmetrajului german „DAWN BREAKS BEHIND THE EYES”, regizat de Kevin Kopacka.

 

Juriul a fost format din ELENA MUÑOZ, președintele juriului (Spania, scenaristă, scenograf şi producător), STUART JOPIA (Marea Britanie, regizor, scenarist, dramaturg) și CLAUDIU BLEONŢ (România, actor, scenarist, regizor).


Motivația juriului în alegerea filmului câștigător a fost următoarea:


„O superbă prestație actoricească într-o locație excelentă; un film de atmosferă ce te îndeamnă la meditație. O atmosferă gotică datorată luminilor de un roșu regal, albastre și roz care picură pe ecran. Coloana sonoră aparținând Liquid Brain Orchestra completează această capodoperă gotică și o transformă într-un omagiu psihedelic ultra-stilizat adus cinematografiei europene gotice din anii 60/70. O reală celebrare a filmului fantastic!”


Juriul a oferit și 2 mențiuni speciale pentru secțiunea de lungmetraje: „On The 3rd Day” [Argentina, 2021], regia Daniel de La Vega și „Annular Eclipse” [China, 2021], regia Chi Zhang.


Titlul onorific CONTELE DRACULA i-a fost acordat regizorului italian RUGGERO DEODATO. 


În fiecare an, Dracula Film Festival acordă un premiu onorific pentru contribuția adusă cinematografiei horror și fantasy și a influenței pe care continuă să o aibă în rândul noilor generații de cineaști.  În acest an premiul i-a fost acordat maestrului italian al horrorului, Ruggero Deodato, autorului legendarului film Cannibal Holocaust, reputat de asemenea pentru producțiie fantasy, thriller si SF pe care le-a semnat.


Trofeul „Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță (România, 2021).
Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Spania, fiind acordat producţiei „ONE MINUTE”, în regia lui Miguel Alcalde (Spania, 2021)
Juriul competiției de scurtmetraj a fost format din WANDA HUTIRA, artist grafic, CONSTANTIN ENE, director de imagine și CARMEN ZMARANDA, membru fondator Amural.
Juriul a acordat și două mențiuni speciale, pentru scurtmetrajul românesc „Cântec de leagăn”, regia Paul Mureșan (România, 2020) și pentru scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska.
Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câştigat de scurtmetrajul „Because She Saw Me”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, județul Prahova.


Toate filmele din finala Dracula Digital se pot vedea gratuit pe www.draculadigital.ro


Juriul Dracula Digital a fost format din Eugen Neagu, președintele juriului (fotograf, antropolog), Matei Lucaci-Grunberg (regizor, scenarist și dramaturg) și Ștefan Iancu (actor).Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel