Dr. Virgiliu Stroescu: Cele 6 litere de care ai nevoie pentru a-ți schimba stilul de viață / video

Data publicării:
Dr. Virgiliu Stroescu. Sursă foto: Captură video Youtube George Grigoriu Channel
Descriere foto: Dr. Virgiliu Stroescu. Sursă foto: Captură video Youtube George Grigoriu Channel

Dr. Virgiliu Stroescu a participat la conferința „Postul, între știință și credință", moderată de George Grigoriu, unde a vorbit despre importanța somnului în viața omului. 

Dr. Virgiliu Stroescu a subliniat importanța limitării muncii la 8 ore pe zi, avertizând că munca excesivă duce la cheltuieli financiare. Acesta a afirmat că echilibrul zilnic ar trebui să includă 8 ore de muncă intensă și eficientă, 8 ore de somn și 8 ore de recreere.

„Muncă, nu mai mult de 8 ore pe zi. Tot ce lucrăm peste 8 ore și câștigăm bani, îi dăm pe medicamente și la medici. Omul e făcut ca 8 ore să lucreze, dar intens și bine, cu cap, 8 ore să doarmă și 8 ore să se recreeze.

Pentru a schimba stilul de viață avem nevoie de 6 litere: OAMENI.

O – odihnă

A – alimentație

M – muncă

E – educație

N – natură

I – înțelepciune

Dacă ai aceste 6 litere, tu devii un om nou. Deci, mai întâi de toate, trebuie să ne odihnim. Un om care nu este odihnit, nu-i bun de nimic.", a spus Dr. Virgiliu Stroescu. 

 

3. Sursa foto... (femeie-dormind-somn_33588900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro

 

„Avem nevoie de odihnă pasivă, dar și de odihnă activă"

Dr. Virgiliu Stroescu a recomandat ca, pe lângă odihna pasivă (somnul), să includem și odihna activă, cum ar fi activitățile recreative și sociale, pentru a ne reface complet. Astfel, 8 ore de somn și 8 ore de recreere sunt necesare pentru a fi oameni sănătoși și echilibrați.

„Mai întâi de toate, 8 ore de somn. Țineți minte! Dacă în loc de 8 ore dormim 7, am furat o optime din somnul nostru. Dacă dormim 6 ore, e nenorocire. Dacă sunt 5, rămânem datori și a doua zi nu merge bine. De aceea, de azi înainte, dormiți 7-8 ore și sunteți alți oameni!

Avem nevoie de odihnă pasivă, dar și de odihnă activă. Din 24 de ore, 8 obligatoriu dorim, dar 8 trebuie să ne refacem. Discutăm în familie, venim la conferințe, ascultăm un concert, citim ceva, punem mâna pe Sfânta Carte, mergem la cei bolnavi, ne plimbăm cu cei sănătoși, dar e nevoie de 8 ore de refacere ca să devenim oameni.", a spus Dr. Virgiliu Stroescu. 

 

Importanța alimentației 

Medicul a explicat că alimentația ne furnizează energia necesară pentru a trăi, subliniind rolul esențial al Soarelui, care oferă căldură, lumină și energie.

„Alimentația este cea care ne dă nouă energie ca să trăim. Dumnezeu a pus pe cer un astru numit Soare. Soarele dă căldură, dă lumină, dar dă energie. Și plantele, foarte deștepte, fură energia solară și ne dau nouă viața lor și noi avem energie de la Soare. 

Acum, noi nu trebuie să luăm prea multă energie, că nu avem ce face, facem din ea grăsime și orice om care are mai multe kilograme decât ar trebui, e un om bolnav deoarece cară zeci de kilograme inutil. El trebuie să aibă exact cât trebuie să aibă ca să fie fericit.", a spus Dr. Virgiliu Stroescu la conferința „Postul, între știință și credință". 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel