Dr. Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru români înainte de masa de Crăciun. Ce mâncăm şi cât mâncăm

dr. Tudor Ciuhodaru. Foto Facebook
Descriere foto: dr. Tudor Ciuhodaru. Foto Facebook

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce ar trebui să facă românii de Crăciun pentru a nu ajunge la spital cu probleme digestive. 

"Pentru bolnavii cronici, cu boli digestive mai ales, pentru cei cu afecţiuni cardiace sau metabolice, este necesar să respecte regimul şi în această perioadă. Eventuale excese se vor face doar după un consult la medicul de familie. Nu se întrerupe în niciun caz tratamentul doar pentru a mânca şi bea. 


Celor care vin după post, le recomand să reia progresiv alimentaţia, fără doze mari de grăsimi dintr-odată, pentru că în mod cert vor ajunge la spital. Apropo de cei care vor consuma carne şi grăsimi în exces, să  nu uite şi de salatele din fructe şi legume proaspete, pentru a asigura un regim echilibrat. Nu în ultimul rând, vremea e frumoasă, aşa că recomand plimbări în aer liber, pentru a compensa consumul de calorii. 

Moderaţia trebuie să fie deviza acestor sărbători. Sărbătorile sunt despre familie, despre noi toţi, nu despre mâncare!", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru pentru DC NEWS. 

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 24 dec 2020, 11:01 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience