Dr. Musta, explicații CRUCIALE : ”Lucrurile scapă de sub control”. Cum s-ar putea bloca boala

Data publicării:
Tumisu, pixabay
Descriere foto: Tumisu, pixabay

Profesorul Virgil Musta, specialist în boli infecţioase la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a făcut mai multe precizări extrem de importante.

După ce în cursul zilei de 20 octombrie a apărut în presă o afirmaţie a specialistului, conform căreia se recomandă la nivel naţional un lockdown general de două sau trei săptămâni, acesta a explicat ce a vrut, de fapt, să spună, dar şi care ar fi metodele prin care răspândirea COVID-19 ar putea fi încetinită. 

"Am fost înţeles greşit, altceva voiam să spun. Am făcut o comparaţie. Dacă statul ar bloca toate activităţile brusc, rezultatele s-ar vedea peste 3 săptămâni. Dar e imposibil, nu se poate face aşa ceva. Dacă omul, în schimb, are grijă ca de acum încolo să poarte mască la orice contact cu altă persoană, de mâine nu se mai infectează. Sau, mai bine zis, riscul este foarte mic şi numărul celor infectaţi ar fi foarte mic, nu am mai avea cazuri care să necesite terapie intensivă. Practic, am bloca boala chiar în faza asta, chiar dacă nişte rezultate reale se vor vedea mai încolo. Practic, trebuie să fim conştienţi şi să avem grijă de noi.", a declarat dr. Virgil Musta pentru DC NEWS. 

Citește mai multe pe DC NEWS

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel