Dr. Bogdan Grozescu, dentist: S-ar putea să-mi pun colegii în cap, dar asta e. De ce să-ți faci asta? De ce îți expui dinții la așa ceva? / video

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028

Dr. Bogdan Grozescu, medic stomatolog, a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici unde a vorbit despre albirea dinților. 

Albirea dentară este un proces cosmetic menit să îndepărteze petele și să îmbunătățească aspectul estetic al dinților. Chiar dacă a devenit foarte populară, tot mai mulți medici stomatologi se declară împotriva acestei proceduri.

Chiar dacă albirea dentară este în general considerată sigură, ea poate provoca unele efecte secundare. Aceste efecte secundare pot fi mai pronunțate în cazul anumitor pacienți sau pot fi percepute ca fiind neplăcute, motiv pentru care unii medici preferă să evite riscurile asociate.

Procedurile de albire dentară pot slăbi smalțul dentar, ceea ce poate duce la sensibilitate crescută sau la deteriorarea acestuia. Dr. Bogdan Grozescu a vorbit despre acest subiect. 

„S-ar putea să-mi pun colegii în cap, dar asta e. Din punctul meu de vedere, albirea dinților, indiferent cum ar fi făcută, nu este benefică pentru pacient, cum nu sunt benefice aproape 90% din intervențiile nenaturale pe care ni le dorim dintr-un motiv sau altul.

În primul rând, e o chestie reversibilă adică dinții se îngălbenesc la loc. Albirea, în general, se face prin demineralizarea smalțului. După cum îi spune și numele, practic, scoți mineralele din smalț, devine alb cretos. Lăsând la o parte faptul că poți să ai dureri destul de mari, pe perioada în care smalțul este demineralizat posibilitatea apariției cariilor dentare e mult mai mare.

De ce să te expun la o chestie de acest gen? Eu spun așa: „Tu nu ești vedetă să ai nevoie de dinți albi.” De ce să-ți faci asta? Din punctul meu de vedere, medicul tău trebuie să-ti mai dea așa puțin când o iei razna.", a spus Dr. Bogdan Grozescu. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel