Dorian Popa a investit jumătate de milion de euro în imobiliare. Cum a ajuns să aibă propriul cartier rezidențial: „Succesul înseamnă 1% inspirație și 99 % transpirație” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Dorian Popa, sursa foto Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Dorian Popa, sursa foto Instagram

Dorian Popa a dezvăluit, într-un interviu pentru Spectacola, cum a ajuns să intre în lumea afacerilor cu imobiliare și să aibă propriul cartier rezidențial. 

Dorian Popa se bucură de un succes imens pe plan profesional și este unul dintre cei mai apreciați influenceri din România. Artistul a intrat acum și în lumea afacerilor, unde a investit o sumă uriașă de bani. Proiectul imobiliar poartă denumirea de „Hâtz Residence” și este un ansamblu de vile în comuna Domnești. 


Iată cum a ajuns Dorian Popa să investească peste 500.000 de euro în domeniul imobiliarelor, dar și ce visa să ajungă pe când avea doar 20 de ani. 


SPECTACOLA: Cum ai ajuns să intri în această lume a afacerilor cu imobiliare? 


Dorian Popa: Am ajuns în lumea afacerilor în momentul în care am început să îmi construiesc propria casă. Îmi dădeam seama că îmi place foarte mult zona asta a construcțiilor și că deși este un business care este destul de problematic și deloc ușor din punct de vedere al practicabilității, este un business frumos pentru că este un business în care investițiile se văd efectiv cu ochiul liber. 


Au început să-mi placă construind casa mea. Ulterior, a survenit gândul secundar de a-mi alege vecinii pentru că în momentul în care eu am decis să mă mut în Domnești, am făcut un pariu cu mine, pentru că neavând bani, fiind un tânăr la început de drum 20-21 de ani, când m-am apucat voiam să am bani și de teren și de a construi casa și atunci nu mi-am permis un teren foarte scump. Așa că zona în care am achiziționat în Domnești era atunci aproape nepopulată. Mai era o singură casă populată lângă mine, patru numere mai jos. În rest erau doar boscheți. Și a fost un pariu pentru că foarte mulți oameni au râs de mine spunând că am ales o zonă slabă. nepopulată dar eu știam că voi face tot posibilul ca acea zonă să fie una dintre cele mai dorite din Domnești. 

După ce am văzut că strada începe să se populeze m-am speriat un pic și am zis „ok”, dacă aș vrea să am liniște pe parcursul vieții pentru că aici îmi doresc să locuiesc, ar fi smart dacă îmi plac construcțiile să cumpăr terenurile din jur și să construiesc eu niște case astfel încât să pot alege cine se mută lângă mine. 

La început părea un vis ușor intangibil cred că mulți dintre cei cărora le povesteam râdeau de mine și credeau că nu se va întâmpla lucrul ăsta, dar eu mereu am fost un vizionar, am visat mai mult decât îmi era în plan și uite că Dumnezeu a fost alături de mine și lucrurile au ieșit așa cum am visat, poate mai mult decât cum am visat pentru că dacă la început visam la un mic cartier ideal cu câteva căsuțe, deja am teren pentru 12 case. 

 

Dorian Popa își dorea să devină bancher

 

SPECTACOLA: Ti-ai imaginat vreodată că vei ajunge să ai propriul cartier rezidențial? 


Dorian Popa: Nu, ferească Dumnezeu. Nu este un secret că eu am terminat contabilitate și informatică în cadrul Academiei de Studii Economice din București când eram puști și încă de pe băncile facultății, sincer credeam că voi ajunge bancher. Eu îmi doream foarte mult să lucrez în domeniul bancar am și lucrat în domeniul bancar la vârsta de 21 de ani înainte să intru în proiectul „Pariu cu viața”, însă nu m-am regăsit. Eu nu sunt genul care să stea la birou, nici la costum. 

Nu-mi plăcea jobul de la bancă motiv pentru care am sistat activitatea acolo și mama mea era supărată spunându-mi să-mi găsesc odată drumul în viață și mă tot întrebat ce vreau să fac și îi spuneam că nu știu. Și într-o bună zi cu soare că altfel nu pot să o numesc m-a sunat să-mi spună că este un casting pentru un serial de tineri în mediul online și dacă vreau să mă înscriu că ea se gândește că asta s-ar putea să-mi placă. Eu studiasem și pianul din clasa întâi până în clasa a cincea și atunci aveam oarecare înclinație către artă și uite așa m-am dus la casting. 


SPECTACOLA: De unde ai deprins cunoștințele din această zonă a construcțiilor, mai ales că tu veneai dintr-o lume a artelor?


Dorian Popa: Nu e greu, din punctul meu de vedere. În viață nu este greu să faci nimic dacă dorești să înveți. Trebuie doar să fii atent, să cauți, să nu te limitezi la ceea ce primești doar pe tavă și să scormoni mai mult pentru mai multă informație pentru că informația înseamnă putere știm cu toții asta. Mi-am dorit, am întrebat, am pus întrebări mie-mi place foarte mult să învăț prin socializare pentru că sunt un tip foarte sociabil și simplu, am cules informații de la cei mai buni din jurul meu. 

„Succesul înseamnă 1% inspirație și 99 % transpirație”

SPECTACOLA: Care a fost secretul tău pentru a avea succes în carieră?


Dorian Popa: Întotdeauna m-am simțit mai puțin înzestrat decât colegii mei și am încercat să sublimez prin foarte multă muncă și o regulă pe care o știu încă de la învățătorul meu: succesul de cele mai multe ori înseamnă unu la sută inspirație și 99 la sută transpirație. Adică mai pe scurt „muncă, muncă, muncă și noaptea și ziua muncă, muncă, muncă, niciodată piua”, ca să-l cităm pe Macanache. 


SPECTACOLA: Câți bani ai investit în proiectul „Hâtz Residence”?


Dorian Popa: Am depășit cu brio suma de 500 de mii de euro, iar banii sunt numai bani pe care eu i-am muncit pentru că mi-am dorit ca în această primă parte de antreprenoriat să nu jonglez cu banii băncilor. De asemenea, nu mi-am dorit să vând pentru că mi s-a părut un moment nu tocmai prielnic pentru a vinde în Domnești întrucât acest loc va înflori în următorii ani în momentul în care va fi terminat pasajul de peste centură și în momentul în care vor începe lucrările de lărgire a prelungirii Ghencea, lucrări care deocamdată neexistând strică foarte mult infrastructura tranzitului și a șoselelor și atunci accesul greu în această localitate scade un pic prețul pieței. Dar deja au venit cu podul aproape de final, iar lucrurile încep să capete contur. 


SPECTACOLA: Cu câți bani se va vinde o vilă din ansamblul tău rezidențial?


Dorian Popa: Încă nu știu, eu vreau să văd în ce zonă ajung cu cheltuielile pentru că încerc un lucru destul de curajos pe care puțin dezvoltatori imobiliari încearcă și anume să includ și să implic cât mai multă calitate în cartierul meu. Am pus încălzire în pardoseală parter- etaj, la case am pus unul dintre cele mai scumpe termopane. Vreau să le ofer clienților mei și aere condiționate și mai presus de asta vreau să le ofer toate beneficiile pe care eu le pot obține prin faptul că sunt persoană publică și pot promova, cum ar veni prețuri mai bune la mobilă, la ceramică și atunci încă nu sunt hotărât asupra prețului. Vă pot spune că prețurile vor varia între 170 și 200.000 € per casă. 


SPECTACOLA: Câți bani te aștepți să câștigi din acest proiect?


Dorian Popa: Incluzând faptul că banii sunt bani munciți de mine nu mă interesează neapărat raportul încasări minus cheltuieli și anume profit. Mă interesează încasările pentru că eu banii oricum îi aveam în bancă și faptul că îi reinvestesc nu mă face decât să mă bucur de mai mulți. Oricum sunt extrem de bine și împlinit chiar și cu veniturile pe care le am din viața de artist. Dar am zis și am și înțeles de la mulți oameni mult mai potenți financiar decât mine că în viață nu este bine să ții ouăle în același coș și atunci am zis ok ce să facem cu ele. Un venit estimat ca să vă spun așa, undeva în jurul cifrei de 2 milioane, 2 milioane și ceva de euro încasări. Câți bani vor intra, vom vedea. Dar cu siguranță nu vor intra atâția. Deci va fi vorba și de un profit.

„Este o perioadă în care ar trebui să fim chibzuiți, atenți, gânditori și mai puțin cheltuitori”


SPECTACOLA: Ce planuri ai pentru Valentine's Day?


Dorian Popa: Sunt acasă cu soția mea, suntem liniștiți, suntem cuminți, situația națională e de așa natură încât ultimul lucru la care ne putem gândi este să sărbătorim. Mi-aș dori, dacă mă întrebi pe mine, să fie în asentiment și ceilalți români și să se gândească că este o perioadă în care ar trebui să fim chibzuiți, atenți, gânditori și mai puțin cheltuitori și neatenți. Observ totuși că lumea nu e chiar atât de stresată de context, dar eu zic că ar trebui să se gândească de două ori mai bine. 

 

SPECTACOLA: Cu ce dorințe ai intrat în Noul An? 


Dorian Popa: Pentru 2022 vreau să fac cât mai multe vlog-uri din Europa pentru YouTube, pentru că am început un tur al Europei cu canalul de YouTube. Am considerat că nu prea mai găsesc conținut de calitate în România sau că am consumat toate ideile pe care le putem face pe plan mioritic. Pe lângă asta, să fim sănătoși și să se termine podul de peste centură de la Domnești (n.r. Râde) și cam aia este. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel