Dorel Vișan: „Dumnezeu este peste tot. Pe om când îl scoți din relația cu divinitatea, el nu mai e nimic”

Data actualizării: | Data publicării:
Dorel Vișan, captură video YouTube
Descriere foto: Dorel Vișan, captură video YouTube

Marele actor Dorel Vișan a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, unde a vorbit despre relația lui cu divinitatea, dar și despre versurile pe care le-a scris despre Dumnezeu. 

Adrian Artene: Unde trebuie să-l purtăm pe Dumnezeu? În minte sau în inimă?

Dorel Vișan: Peste tot. Dumnezeu este ca și mediul. Pe om când îl scoți din relația cu divinitatea, el nu mai e nimic. 

Adrian Artene: Ce versuri i-ați așeza lui Dumnezeu la icoana lui?

Dorel Vișan: Toate pe care l-am scris pentru că ele au niște rosturi. Poate e legat așa de „Doamne, sunt convins că exiști”. Deși și treaba asta cu ateii și credincioșii e discutabilă pentru că nu există necredință în Dumnezeu. Există numai credință pe negativ. Se spune că cel mai apropiat de Dumnezeu este ateul pentru că el nu vrea să creadă în Dumnezeu, dar el nu spune că nu există. Eu am scris versurile astea tot din obsesia pe care am avut-o și o am în continuare pentru Dumnezeu și nu e o problemă de religie, e o problemă de înțelepciune. Pentru că omenirea a făcut două greșeli fundamentale, sunt două izvoare fundamentale de unde vin relele. M-a obsedat această relație cu Dumnezeu și Dumnezeu ca ființă inefabilă care, de fapt, ne duce la adevăr. Aici este o problemă, că noi nu știm de fapt ce este credința. Cele două izvoare care aduc răul în lume și necazurile și suferințele, sunt faptul că am întors spatele la divinitate și am încălcat legile pe care Creatorul le-a lăsat pentru armonia universului. 

VEZI ȘI: Dorel Vișan, adevăratul motiv pentru care a părăsit scena: „Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cât m-au împins”

Dorel Vișan: „Cel care nu-l cunoaște pe Dumnezeu e ciuma societății”

„Platon, de exemplu, a spus: „Omul care nu-l cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății”. Pentru că e deosebire între lege și între credință. Legea numai te oprește, te limitează, dar nu te schimbă”, a mai spus marele actor în cadrul podcastului, potrivit Cancan

VEZI ȘI: Dorel Vișan, despre drama vieții lui. Și-a pierdut soția acum 30 de ani: „Nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc”

Youtube video image

 

Drama care i-a marcat viața marelui actor


Dorel Vișan s-a bucurat de succes și în viața personală. S-a căsătorit pe 30 decembrie 1964 cu Maria Vișan, mama celor trei copii ai săi. Soția actorului era cea care îl susținea în tot ce făcea. Din păcate, după 29 de ani, în 1993, soția acestuia a încetat din viață, iar marele actor a refuzat să se mai recăsătorească după aceea. 


Recent, Dorel Vișan a fost invitatul lui Dan Negru, în emisiunea „Legendele cu Dan Negru“, de la Antena Play, unde a vorbit depre drama prin care a trecut în urmă cu aproape 30 de ani, când soția sa s-a stins din viață. Chiar dacă timpul a trecut, dorul pentru marea lui iubire a rămas același. El spune că nu a putut să o uite și nu s-a gândit nicio clipă să se recăsătorească, deși a fost implicat într-o relație în tot acest timp. 


„Eu am avut cu nevasta-mea o relaţie specială. E moartă de 30 de ani şi nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc, deşi am stat cu cineva mulţi ani. N-am mai simţit pentru că tot copilăria şi satul m-a format aşa. Acolo daca te căsătoreai, aia nu se mai desfăcea”, a devăluit Dorel Vișan.  

 «Auzi, du-te după glorie!»

Soția sa era cea care îl motiva și îl împingea de la spate. 


 „Ea mă împingea. Mergeam seara, după spectacol, la gară. Ceilalţi colegi treceau drumul la restaurantul Opera. Şi eu mergeam la gară şi îi spuneam: «Mă, fată, m-am săturat». Iar ea îmi spunea: «Auzi, du-te după glorie!» Aşa îmi spunea”. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel