Românii, extrem de apreciați de producătorii de la Hollywood. Domnica Cîrciumaru: „Avem profesioniști cu care putem să ne mândrim”

Data publicării:
Domnica Cîrciumaru, captură video Youtube
EXCLUSIV
Descriere foto: Domnica Cîrciumaru, captură video Youtube

Domnica Cîrciumaru, directorul de casting care a ajutat la crearea de zeci de filme românești, cât și internaționale, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola și DC News, unde a dezvăluit mai multe secrete din domeniul cinematografiei.

Domnica Cîrciumaru, directorul de casting care a ajutat la crearea de zeci de filme românești, cât și internaționale, a dezvăluit mai multe secrete neștiute despre domeniul în care tot mai mulți tineri tind să aspire, însă nu toți au curajul sau informațiile necesare despre actorie, un domeniu extrem de complex, dar și frumos, în același timp. Invitata Georgianei Ioniță a vorbit însă, mai întâi, despre cum este văzut acest domeniu la nivel global.

„Noi avem echipe de profesioniști cum rar le este dat să găsească americanilor. Cei care au bugete foarte mari sunt foarte mulțumiți. Spre exemplu, și la filmul „Memory” pe care l-a făcut Martin Campbell în Bulgaria și-a luat mare parte din echipă română, fiind foarte impresionat de profesioniști. Noi avem profesioniști cu care putem să ne mândrim. Din păcate, lipsa bugetelor pe zona de film și sprijinul pe care ar trebui să-l dea statul român celor care fac filme este de la spre nimic spre nimic. Proiectele acestea mari ne pun și pe noi pe hartă și cred că ar trebui încurajate din partea statului român. Ei nu pierd nimic, câștigă.”, a declarat  Domnica Cîrciumaru la Interviurile Spectacola.

Cu ce se ocupă un director de casting

Și, pentru că pentru foarte mulți oameni este destul de abstract termenul de „director de casting”, Domnica Cîrciumaru a clarificat cu ce se ocupă aceștia. 

„Trebuie să clarificăm această problemă. Un director de casting are o muncă foarte creativă. Nu este o secretară, nu dă telefoane. Ei văd filme, piese de teatru. Aleg fix conștienți de abilitățile fiecărui actor, noi lecturăm sute, mii de scenarii. Noi facem primele propuneri, apoi regizorul ne spune dacă este în concordanță cu ce își dorește. Câteodată ne încăpățânăm foarte tare pentru anumiți actori și reușim. E o profesie care crește în timp cu experiența și plăcerea de a lucra cu oamenii. Trebuie să vezi oamenii pentru ce sunt, nu să-i adaptezi în poveste. Altfel, nu prea ai șanse de reușită. Este o muncă continuă de cunoaștere a actorilor.”, a continuat aceasta. 

Ce calități trebuie să aibă un actor bun, pentru a trece un casting

De asemenea, aceasta a vorbit și despre calitățile pe care orice actor trebuie să le aibă. Domnica Cîrciumaru spune că niciodată nu a făcut diferența între actorii profesioniști și cei care se află la început de drum, însă toți trebuie să aibă la bază câteva principii clare.

„Actorii în devenire, pentru că nu cred în actori profesioniști, trebuie să se analizeze foarte bine și să fie oameni cu cei din fața lor. A fi profesionist nu înseamnă doar a juca un text, înseamnă să ai o relație bună cu toată lumea din jurul tău. O energie bună îți deschide foarte multe uși. A fi negativist, a încerca să găsești tot felul de lucruri acolo unde nu sunt, a aștepta să ți se întâmple lucruri fără să faci nimic, nu te ajută absolut deloc, îți închide toate ușile. Nu există nicio cale. E important să construiască în fiecare zi câte ceva, să lucreze și la om.”, a mai dezvăluit  Domnica Cîrciumaru la Interviurile Spectacola. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel