Doliu la Chefi la cuțite! Dumitru Pop Tincu, fost concurent de la celebra emisiune culinară, s-a stins din viață

Data publicării:
Sursa foto: Dumitru Tincu, captură TV/ Chefi la cutite!
Descriere foto: Sursa foto: Dumitru Tincu, captură TV/ Chefi la cutite!

Doliu la Chefi la cuțite, după ce Dumitru Pop Tincu, fost concurent de la celebra emisiune culinară, s-a stins din viață.

Dumitru Pop Tincu, fost concurent Chefi la cuțite, supranumit și maestrul popular de la Cimitirul Vesel din Săpânța, s-a stins din viață, joi, 15 decembrie 2022, după o luptă grea cu o boală nemiloasă. Acesta a participat la celebra emisiune culinară în anul 2020. 

Doliu la Chefi la cuțite, după ce Dumitru Pop Tincu, fost concurent de la celebra emisiune culinară, s-a stins din viață

Dumitru Pop Tincu i-a impresionat pe jurații de la Chefi la cuțite! cu preparatele sale. Acesta a purtat o ținută tradițională și le-a povestit celor trei bucătari cu ce se ocupă. 

'Din 1977, până astăzi, nu am lăsat portul tradițional. Aceasta este tradiția noastră, pe care o păstrăm și astăzi, din zona de unde venim, comuna Săpânța, de la Cimitirul Vesel. Este singurul loc în lume unde se râde de moarte. Sunt sculptorul Cimitirului Vesel din anul 1977. Daltoiesc lemnul, de la început și până la final. Reiau lemnul din rotund, tăiat din pădure, pus la uscat și încep lucrarea crucii. Textele sau poeziile, cum le zic eu, le fac eu', a declarat Dumitru Pop Tincu la Chefi la cuțite.

”Azi ne-a părăsit, după o grea suferință, marele meșter Dumitru Pop Tincu”

Dumitru Pop Tincu a fost  sculptor la cel mai renumit cimitir din țară, Cimitirul Vesel de la Săpânța. Din păcate, o boală nemiloasă l-a răpus la vârsta de 67 de ani. 

'Azi ne-a părăsit, după o grea suferință, marele meșter Dumitru Pop Tincu din Săpânța (25 august 1955-15 decembrie 2022), crucer, sculptor, pictor și poet, Tezaur Uman Viu, Ambasador al Turismului Maramureșean, membru al Academiei Artelor Tradiționale din România, cel mai cunoscut și mediatizat creator popular maramureșean, cu nenumărate apariții media începând de la New York Times la BBC, cu expoziții de la Tel Aviv la Varșovia, cu lucrări din Tokyo până la Paris… Albastrul de Săpânța este, acum, mai întunecat, mai trist…Sincere condoleanțe îndureratei familii! Rămas bun, maestre!', a scris Teofil Ivanciuc pe pagina sa de Facebook.

În ultimele luni, încă doi participanți la celebrul show culinar s-au stins din viață. Iulian Juncănaru, renumit dentist și fost concurent Chefi la Cuțite, găsit mort în casă. Și Nosfe, unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din România și fondatorul trupei Șatra Benz, s-a stins din viață la vârsta de doar 37 de ani. Vestea tristă a venit pe 16 octombrie, la câteva ore după ce acesta susținuse un concert. Decesul a fost cauzat de un infarct.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel