Doliu în lumea teatrului românesc. O cunoscută actriță s-a stins din viață, la doar 48 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Lumea teatrului este în doliu, după ce o cunoscută actriță s-a stins din viață. 

Klara Tompa, actriţă a Teatrului Naţional Târgu Mureş, a murit miercuri, la vârsta de 48 de ani.

"Am aflat cu tristeţe că Klara Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calităţile sale umane şi artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieţi şi cariere ne-a lăsat ca moştenire nenumărate amintiri minunate.

Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică'", se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Național Târgu Mureș.

Klara Tompa s-a stins din viață la 48 de ani

"Klára Tompa s-a născut pe 10 noiembrie 1973 la Târgu-Mureș. A urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între 1994 și 1998, iar din 1998 până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș. De asemenea, din 1998, a predat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș la clasa mai multor generații de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical.

În scurta sa carieră a interpretat peste patruzeci de roluri pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar activitatea sa artistică a fost recompensată cu numeroase premii. Calitățile sale au situat-o, pe bună dreptate, în rândul artiștilor de valoare.

Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere.

Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!", este mesajul colegilor de la teatru.

Klara Tompa urmează să fie înmormântată sâmbătă, 29 noiembrie, la ora 13,00, la Cimitirul Reformat din Târgu Mureş.

De asemenea, toți cei care au cunoscut-o pe actriță sunt așteptați la foaierul Teatrului Naţional Târgu Mureş, joi, 27 octombrie, începând cu ora 20,00, unde va fi organizat un priveghi.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, la ora 13,00, la Cimitirul Reformat din Târgu Mureş.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel