Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Ion Roxin

Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Descriere foto: Sursă foto: Pexels

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Anunțul  trist a fost făcut de Uniunea Teatrală din România (UNITER), într-o postare pe Facebook. 

Este doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani, a anunțat Uniunea Teatrală din România (UNITER), într-o postare pe Facebook. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic.

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani

Jean Roxin, cum era cunoscut apropiați, a lăsat în urmă o carieră bogată în teatru și film, cu roluri ce au impresionat prin forța lor lirică.

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie.

Ion Roxin reuşea să imprime în rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”, a transmis Uniunea Teatrală din România.

Potrivit UNITER, slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic, la ora 12:30, cei care l-au cunoscut putând să-şi ia rămas bun de la 10:30, când sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului.

Sursă foto: Facebook/UNITER

Cine a fost Ion Roxin

Ion Roxin s-a născut pe 5 mai 1938 la Paris şi în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti la clasa prof. Ion Cojar.

Şi-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani în 1960, unde a fost angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, pentru ca ulterior să îşi dedice mare parte din viaţă – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti.

În film a debutat în 1971 cu rolul Ziaristului din „Serata”, în regia Malvinei Urşianu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel