Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Cornel Ciupercescu

Data publicării:
Cornel Ciupercescu, foto Oana Marica Noe
Descriere foto: Cornel Ciupercescu, foto Oana Marica Noe

 Actorul Cornel Ciupercescu a murit, duminică dimineață, la vârsta de 77 de ani.

Anunțul a fost făcut de către colegii de teatru ai marelui actor. 

 

„Teatrul Evreiesc de Stat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului nostru, actorul Cornel Ciupercescu. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești - Rică Venturiano în O NOAPTE FURTUNOASĂ (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în AVARUL (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în MACBETH (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș - Boze în PĂDUREA ÎMPIETRITĂ (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în UN INDIVID SUSPECT (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în NATHAN ÎNȚELEPTUL, de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în POVESTEA UNEI BĂNCI PARTICULARE, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în GOLEM, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în ELOGIUL NEBUNIEI, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în LA RĂSCRUCEA MARILOR FURTUNI, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în CASTELUL DIN CARPAŢI, regia Stere Gulea.Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu.Să-i fie memoria binecuvântată!”, a transmis Teatrul Evreiesc, pe Facebook.

"Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi...

Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu.
Nenea Ciupi ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot.

Ne vom lua rămas bun, marți, 6 decembrie, ora 11:00, la cimitirul Bellu.

Sunt alături de familia sa minunată, vă sărut sufletele și mă retrag în liniștea grea a zilei", este mesajul postat pe Facebook de actrița Natalie Ester.


"Am aflat o veste tristă. Astăzi dimineață ne-a părăsit colegul și prietenul meu, Actorul CORNEL CIUPERCESCU. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a transmis actorul Nicolae Călugărița.


Cornel Ciupercescu, o voce inconfundabilă

Cornel Ciupercescu s-a născut la 22 februarie 1945, Brăila.  A absolvit în anul 1970 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, la clasa prof. George Carabin. A activat ca actor la Teatrul de Stat din Târgu Mureș (1970-1971), Teatrul Municipal din Ploiești (1971-1990) și Teatrul Evreiesc de Stat din București (din 1990). 

Vocea sa este ușor de recunoscut și de reținut. A avut multe colaborări ca voice over, atât pentru reclame, cât și pentru filme și diverse producții TV. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel