Doliu în lumea muzicii. Un fost star disco celebru, a murit la vârsta de 70 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu

Cântăreţul elveţian Patrick Juvet, devenit faimos în anii '70 pentru hitul său disco ''Ou sont les femmes?'', a murit la vârsta de 70 de ani, a declarat joi agentul său, Yann Ydoux.

Trupul neînsufleţit al artistului a fost găsit într-un apartament din Barcelona, iar cauza morţii nu au fost încă stabilită.

"Va urma o autopsie; vorbisem la telefon în urmă cu trei zile, mi s-a părut (că era) bine", a precizat agentul său.

Juvet locuia la Paris, dar călătorea ocazional la Barcelona sau în Elveţia.
"Ou sont les femmes?", un veritabil succes, a apărut pe albumul "Paris by Night" din 1977, rezultatul colaborării dintre Juvet (compozitor şi interpret) şi Jean-Michel Jarre (textier).

"Cariera lui Juvet a cunoscut suişuri şi coborâşuri, vremuri bune şi altele mai puţin bune", a rezumat Yann Ydoux, care l-a cunoscut pe artist în urmă cu 22 de ani.

Ultimele apariţii ale lui Juvet pe scenă datează din turneul "Âge tendre et tęte de bois" din anii 2000, ce a reunit mai multe vedete care şi-au început carierele în anii '60 şi '70.


"Patrick avea încă multe planuri, inclusiv un nou album, în calitate de compozitor", a adăugat agentul său.

"Patrick era un personaj mai profund şi mai bogat decât s-ar fi putut crede. Este o mare pierdere", a declarat pentru AFP Jean-Michel Jarre, care a lucrat cu el la două dintre albumele sale, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel