Doliu în lumea muzicii. Un celebru compozitor s-a stins din viață

Data actualizării: | Data publicării:
Andreas Lischka, pixabay
Descriere foto: Andreas Lischka, pixabay

O legendă a boleroului mexican, a murit luni, la vârsta de 86 de ani.

Cantautorul mexican Armando Manzanero, considerat o legendă a boleroului mexican, a murit luni, la vârsta de 86 de ani, a anunţat preşedintele Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador, potrivit Agerpres.

"Este ceva foarte trist. Don Armando Manzanero, un mare compozitor, unul dintre cei mai buni din ţară şi totodată un om sensibil la problemele sociale. Regret profund moartea sa", a declarat, vizibil emoţionat, şeful de stat în cadrul conferinţei sale de presă cotidiene.

Născut în statul Yucatan (estul Mexicului), Armando Manzanero a fost un compozitor prolific, foarte cunoscut în America latină pentru baladele sale romantice.

În 2014 Manzanero a devenit primul artist mexican recompensat cu un premiu Grammy pentru întreaga sa carieră.

Compozitorul a murit luni în urma unui atac de cord, într-un spital din Ciudad de Mexico. Artistul a fost spitalizat la data de 17 decembrie, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Şase zile mai târziu a fost intubat, procedură medicală pentru care "şi-a dat consimţământul deplin", conform apropiaţilor săi.

Armando Manzanero a fost unul dintre compozitorii cei mai emblematici ai boleroului latino-american, stil muzical adoptat de mexicani după ce a apărut şi s-a făcut cunoscut în Cuba începând cu sfârşitul secolului XIX.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel