Doliu în lumea muzicii. Un celebru compozitor s-a stins din viață

Data publicării:
Prateek Gautam , unsplash
Descriere foto: Prateek Gautam , unsplash

Lumea muzicii este în doliu, după ce un cunoscut compozitor şi profesorul de muzică s-a stins din viață.

Compozitorul şi profesorul de muzică ceh Vadim Petrov a murit după o lungă boală la vârsta de 88 de ani, a informat luni seara agenţia de ştiri CTK, citându-l pe fiul artistului, relatează dpa.

Vadim Petrov a devenit cunoscut datorită coloanei sonore pentru seria animată "Krtek" (Cârtiţa), de care s-a ocupat începând din 1974.

Muzicianul a compus în jur de 1.400 de piese, de la simfonii la muzică de cameră şi cântece.

Petrov s-a născut în 1932 la Praga, tatăl său fiind un emigrant rus, iar mama sa cehoaică. El a început să ia lecţii de vioară şi de pian la o vârstă fragedă, iar mai târziu a studiat compoziţia la colegiul de muzică AMU din oraşul său natal.

El s-a dedicat în special artei slavone populare a cântecului, care i-a modelat stilul.

"Cultura muzicală cehă are rădăcinile sale istorice profunde, propria melodie şi poezie", a declarat el odată într-un interviu acordat ziarului Pravo.

Pe lângă munca sa de creaţie, Petrov a fost profesor şi fondatorul unei şcoli de muzică pentru muzicienii amatori în Praga, pe care a condus-o până în 1970. Din 1976 până în 1992, el a predat la Conservatorul din Praga.

Vadim Petrov a fost distins cu premii naţionale şi internaţionale pentru muzica sa de film, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel