Doliu în lumea muzicii. Toboşarul Joey Jordison, cofondator al trupei Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Joey Jordison, membru fondator al trupei americane Slipknot, considerat unul dintre cei mai importanţi toboşari rock din lume, a murit la vârsta de 46 de ani, a anunţat marţi familia sa.

Joey Jordison, unul dintre cei trei cofondatori ai trupei Slipknot, a contribuit decisiv la notorietatea obţinută în anii 2000 de acest grup compus din nouă muzicieni.

Celebri pentru măştile înspăimântătoare şi costumele lor de scenă, membrii trupei americane s-au remarcat în stilul rock-metal la jumătatea anilor 1990, cu o abordare agresivă, care a devenit un veritabil succes comercial şi a influenţat apoi viitoarele generaţii de artişti rock.

În spatele numerelor de pantomimă şi a disputelor dintre componenţi, se afla o trupă care stăpânea foarte bine tehnica muzicală, propulsată de un sunet de tobe foarte rapid şi de virtuozitatea lui Joey Jordison, un muzician talentat şi în ceea ce priveşte compunerea textelor unora dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul formaţiei.

Trupa Slipknot a colaborat cu legendarul producător muzical Rick Rubin la cel de-al treilea album de studio al său şi a câştigat primul ei premiu Grammy în anul 2006.

Joey Jordison a avut parte de şi un moment de glorie individuală, atunci când a fost votat cel mai bun toboşar din ultimii 25 de ani de cititorii revistei Rythm, dedicată artiştilor care cântă la tobe, în 2010.

Artistul a părăsit trupa Slipknot în circumstanţe tensionate în 2013, acuzând grupul că l-a concediat. Mai târziu, toboşarul american a dezvăluit că suferea de o maladie neurologică, mielită transversă, care îi afecta capacitatea de a cânta la tobe.

În interviuri recente, Joey Jordison a dezvăluit că a putut să îşi reia activitatea muzicală datorită unui program intens de fizioterapie.

Printre proiectele sale paralele se aflau trupe precum Murderdolls, Scar the Martyr, Vimic şi Sinsaenum. Totodată, starul american a cântat în concerte live susţinute de numeroase trupe rock importante, precum Korn, Metallica şi Rob Zombie, relatează Agerpres.

Trupa Metallica i-a adus un ultim omagiu lui Joey Jordison publicând pe pagina sa de Facebook o fotografie a toboşarului american, însoţită de mesajul "Odihneşte-te în pace, frate!".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel