Doliu în lumea muzicii. Rita Lee, legenda rock-ului brazilian, a încetat din viaţă

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Rita Lee, legenda rock-ului brazilian, cu celebrul grup Os Mutantes şi solo şi cu succese precum "Lança Perfume", a încetat din viaţă luni seara la Sao Paulo la vârsta de 75 de ani, a anunţat marţi familia pe reţelele de socializare.

Cântăreaţa şi compozitoarea, care suferea de cancer pulmonar din 2021, s-a stins aseară "la reşedinţa ei din Sao Paulo, înconjurată de dragostea întregii familii, aşa cum şi-a dorit mereu", se arată într-un comunicat postat pe Instagram.

Funeraliile vor avea loc miercuri la planetariul din Parcul Ibirapuera, plămânul verde al megalopolei braziliene.

Considerată "Regina" rock-ului brazilian în timpul vieţii, ea a marcat epoca prin spiritul liber, vocea, dar şi look-ul: părul până la umeri, cu o tentă strălucitoare (deseori în roşu) şi ochelarii cu lentile colorate.

Născută la Sao Paulo la 31 decembrie 1947, în clasa de mijloc braziliană, Rita Lee Jones şi-a început cariera muzicala în anii '60, cântând cover-uri ale trupei Beatles.

Dar cu trio-ul rock Os Mutantes a devenit celebră, în apogeul tropicalismului, o mişcare libertariană care a revoluţionat muzica braziliană în mijlocul dictaturii militare (1964-1985).

După ce a părăsit grupul în 1972, ea şi-a continuat cariera solo, cu hituri majore precum "Ovelha Negra" (1975), "Mania de voce" (1979), "Lança Perfume" (1980) şi "Amor e sexo" ( 2003).

S-a retras din viaţa artistică la vârsta de 64 de ani, în 2012, şi de atunci a trăit la Sao Paulo alături de soţul ei, Roberto de Carvalho şi animalele sale de companie, o altă mare pasiune a ei, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel