Doliu în lumea muzicii. René Langel, cofondator al Festivalului de la Montreux, a murit la 97 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Redactorul muzical elveţian René Langel, unul dintre fondatorii cunoscutului Festival de Jazz de la Montreux, a murit săptămâna trecută la vârsta de 97 de ani, a anunţat miercuri familia sa într-un comunicat preluat de mass-media helvetice.

Alături de directorul Claude Nobs, care a condus festivalul până la decesul său în 2013, şi de pianistul Géo Voumard, decedat în 2008, René Langel a înfiinţat acest festival cunoscut pe plan internaţional în 1967.

Născut la Neuchatel (nordul Elveţiei) în 1924, Langel a lucrat ca jurnalist pentru ziare de limba franceză ca Tribune de Lausanne şi a colaborat în tinereţe cu prima revistă francofonă dedicată jazzului, Hot Revue.

Festivalul de la Montreux a fost timp de jumătate de secol un punct de întâlnire obligatoriu pentru jazzul, rockul şi pop-ul mondial, iar pe scenele sale au evoluat trupe şi vedete internaţionale ca Led Zeppelin, Pink Floyd, Frank Zappa, Deep Purple, Carlos Santana, Camarón de la Isla sau Eric Clapton, printre mulţi alţii.

Marele eveniment muzical a fost nevoit să-şi închisă porţile anul trecut, pentru prima dată în istoria sa, din cauza pandemiei de COVID-19.

Anul acesta, festivalul şi-a redeschis porţile, însă pentru un public restrâns şi sub măsuri sanitare stricte, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel