Doliu în lumea muzicii. Ray Cordeiro, DJ-ul cu cea mai lungă carieră din lume, a murit la 98 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

DJ-ul Ray Cordeiro, care i-a intervievat pe Beatles, Bee Gees, Ella Fitzgerald şi Frank Sinatra în calitate de prezentator de radio la Hong Kong, a murit vineri la vârsta de 98 de ani, după o carieră de peste şapte decenii.

Cartea Recordurilor Guinness l-a desemnat în 2000 drept DJ-ul cu cea mai lungă carieră din lume.

Reinaldo Maria Cordeiro a fost "o figură eminentă a culturii populare din Hong Kong", cu "o contribuţie considerabilă la scena muzicală hongkongeză", a declarat sâmbătă secretarul pentru cultură din Hong Kong, Kevin Yeung.

Cunoscut fanilor sub numele de "Unchiul Ray", Cordeiro a lansat carierele multor muzicieni locali şi a introdus generaţii întregi de fani din Hong Kong în tendinţele muzicii pop în timpul emisiunilor sale de radio.

Cordeiro a murit vineri la Hong Kong, înconjurat de familie şi de prieteni, care i-au cântat "You'll Never Walk Alone" în semn de rămas bun, au anunţat organizatorii înmormântării. El fusese spitalizat anul trecut în urma unui atac de cord.

Născut în Hong Kong în 1924, Cordeiro a fost al cincilea din cei şase copii ai unei familii de imigranţi portughezi. După ce a lucrat ca gardian de închisoare şi funcţionar de bancă, el s-a orientat spre muzică, găzduind prima sa emisiune "Jazz progresiv" la postul de radio Rediffusion în 1949.

Cordeiro şi-a făcut un nume în anii '60, fiind gazda unor emisiuni pentru reţeaua publică din Hong Kong, RTHK, care s-au bucurat de un mare succes în rândul adolescenţilor. Emisiunea sa nocturnă "All The Way With Ray", lansată în 1970, a devenit cea mai longevivă emisiune de radio a postului.

La retragerea sa din 2021, el declarase pentru RTHK: "Am avut tot ce e mai bun în viaţă, am fost tot ce mi-am dorit să fiu, am făcut tot ce am vrut să fac". În autobiografia sa, el a scris: "Împărtăşind muzică bună cu fanii mei, mă simt în elementul meu". "Refuz să îmi imaginez o lume fără muzică", a mărturisit Cordeiro, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel