Doliu în lumea muzicii. Raul Cârstea, una din cele mai cunoscute voci ale folkului românesc, a decedat

Data publicării:
Sursa foto: Raul Cârstea, captură YouTube
Descriere foto: Sursa foto: Raul Cârstea, captură YouTube

Raul Cârstea, una din cele mai cunoscute voci ale folkului românesc, s-a stins din viață.

Raul Cârstea, unul dintre cei mai celebri cântăreți de muzică folk din țara noastră, a decedat. În vârstă de 65 de ani, artistul s-a stins din viață vineri, 29 aprilie. Anunțul trist a fost făcut de un fost coleg de scenă al lui Raul, Vasile Șeicaru.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus.

M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de când am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne! Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis cântăreața Zoia Alecu.

Cine a fost Raul Cârstea

Raul Cârstea este un chitarist și un compozitor foarte cunoscut. Regretatul artist de folk ar fi împlinit anul acesta 40 de ani de la debutul pe scena muzicală.  A debutat la Cenaclul Flacăra în 1982. De-a lungul carierei muzicale, artistul a lansat albume emblematice precum: ”Delta lunară”, ”Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, ”Singurătate” și ”A ține în mine” alături de Tatiana Stepa.

,,Am debutat în Cenaclul Flacăra în 1982, şi, la un moment dat, într-un articol, domnul Păunescu a scris așa despre mine: «Se află pe gardul dintre Tudor Gheorghe şi Victor Socaciu». Am fost fericit când am reuşit să cad de acolo”, povestea, într-un interviu, Raul Cârstea, potrivit click.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel