Doliu în lumea muzicii populare. Un îndrăgit artist s-a stins din viață

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Lumea muzicii populare e tot mai săracă. Un îndrăgit artist s-a stins din viață. 

Este doliu în lumea muzicii populare, după ce un cunoscut artist s-a stins din viață. Este vorba despre violonistul Alexandru Ciurcui, care a lăsat multă durere în urma sa.Artistul Alexandru Pugna a fost cel care a făcut anunțul trist.

Lumea muzicii populare e tot mai săracă. Un îndrăgit artist s-a stins din viață. 

Alexandru Ciurcui a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat chiar de către tatăl său. De-a lungul carierei sale, el a susținut instituțiile de cultură din județul Cluj. În anul 2015, Ministerul Culturii l-a desemnat ,,Tezaur uman viu”, datorită studiilor sale de specialitate, pregătirii și interpretării.

Vestea morții sale a lăsat multă durere în sufletele celor care l-au cunoscut. Colegul său de breaslă, Alexandru Pugna a transmis un mesaj emoționant, în memoria regretatului artist. 

„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de altă dată.

L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc.

Atunci când eu și soția mea am împlinit 25 ani de căsnicie, am ținut să-l invităm pe Alexandru Ciurcui și taraful său de tip tradițional, la nuntă noastră de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine și m-am bucurat foarte mult să văd că harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifică oamenilor din Câmpia Transilvană”, a declarat artistul Alexandru Pugna, la Star Popular.

O îndrăgită artistă s-a stins din viață, după ce fanii au încercat să o salveze

În urmă cu câteva zile, o altă artistă s-a stins din viață.  Simona Maria Teodorescu era internată la ATI și avea nevoie urgentă de sânge. În ciuda eforturilor pentru a o salva, aceasta s-a stins din viață.

,,Apelăm la solidaritate în sprijinul consătencei noastre, Simona Maria Teodorescu. Îndrăgita solistă de muzică populară SIMONA MARIA TEODORESCU are nevoie urgentă de sprijinul nostru. Fac un apel solidar către toți cei care o cunoașteți si cei care vreți sa o ajutați.

Are nevoie urgentă de sânge. Grupa 01. Toți cei care vreți sa o ajutați mergeți la centru de transfuzie și spuneți că vreți să donați pentru SIMONA MARIA TEODORESCU internată la ATI Spitalul Județean Reșița. Haideți cu toții sa facem un gest din suflet pentru o persoana care ne înveselește sufletul cu melodiile ei”, a scris un vecin de-al artistei, pe rețelele de socializare.

Din nefericire, îndrăgita interpretă de muzică populară și-a dat ultima suflare pe patul de spital, iar în urma sa a rămas multă durere. Apropiații regretatei artistei au transmis și mesaje de condoleanțe. 

,,Rămas bun draga noastră! Dumnezeu are nevoie de oameni buni, așa ca tine, însă suferința noastră este nemărginită. Dumnezeu să te aibă in pază om cu suflet frumos! / Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. In acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții. Drum lin printre îngeri / Din păcate Banatul mai pierde încă un om de frunte și la o varsta atât fragedă pentru a părăsi aceasta lume. Era un om cu un suflet minunat și cu o voce de aur. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău Simona Maria Teodorescu și să te odihnești în pace și în liniște”, sunt câteva dintre mesajele apropiaților.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel