Doliu în lumea muzicii populare. Artista Tita Bărbulescu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Tita Bărbulescu, sursă captură youtube
Descriere foto: Tita Bărbulescu, sursă captură youtube

După Petrică Mâțu Stoian și Benone Sinulescu, încă un artist de valoare a plecat dintre noi. Interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

 Lumea muzicii populare este tot mai săracă. Artiști de valoare se sting din viață rând pe rând, lăsând în urma lor multă durere și tristețe. După vestea morții lui Petrică Mâțu Stoian și Benone Sinulescu, o nouă veste a îndoliat lumea muicii populare. Interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Regretata artistă a fost apreciată și iubită de public, iar muzica ei a ajuns la inimile multor oameni. Tita Bărbulescu a fost una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Președintele României cunoaștea toate versurile melodiilor cântate de artistă.

 

Îndrăgita interpretă de muzică populară a avut un repertoriu extrem de bogat. Aceasta a bucurat milioane de români cu peste 300 de cântece. Avea peste 40 de ani de activitate artistică și a participat în peste 500 de spectacole, recitaluri și festivaluri. Tita Bărbulescu a învățat să cânte de la tatăl său, Nicolae Bărbulescu, un cunoscut lăutar din Argeș.

Tita s-a născut în 1936, pe 15 februarie, la Topoloveni, fiind una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din țară. A colaborat cu diverși artiști cunoscuți, precum Maria Tănase, Maria Lătărețu, Emil Gavriș, Mia Braia și mulți alții. Cele mai valoroase imprimări făcute de artista au fost cu Orchestra Radio condusă de Victor Predescu, Ionel Budișteanu, Radu Voinescu și Paraschiv Oprea.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel