Doliu în lumea muzicii. O cunoscută interpretă de muzică populară s-a stins din viață/ VIDEO

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Lumea muzicii populare este din nou în doliu, după ce o cunoscută artistă s-a stins din viață.

Magdalena Cidoiu, solista tarafului Vică Argint, din satul de lăutari Pârâul de Pripor, a murit la vârsta de 78 de ani. Vestea cutremurătoare a fost dată de către  purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Ianis Gârbaciu. 

„Incredibil! La câteva zile de la plecarea Relei Ciulei aflăm că un alt tezaur al Gorjului – Magdalena Cidoiu- pleacă spre eternitate! Magdalena Cidoiu trăia pentru a duce mai departe moştenirea imensă primită de la înaintaşii săi – cântecul – pe care, şi ea, l-a lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor săi, un fel de a trăi în patria lăutarilor gorjeni – satul de lăutari Pârâul de Pripor. Cu un repertoriu vast (pe care ca un adevărat reper l-a dăruit soliştilor ce o căutau acasă, la Pârâu) a fost nelipsită, zeci de ani, de la nunţi, botezuri, cramuri, înmormântări, dar şi de pe scenele Festivalurilor de Tarafuri ori de la evenimentele de mare ţinută organizate de Maestrul Grigore Leşe, Luminiţa Tucă ori Speranţa Rădulescu”, a mărturisit Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

 

Vestea morții îndrăgitei soliste de muzică populară a căzut ca un trăsnet peste toți cei care i-au ascultat melodiile și au îndrăgit-o pe artistă.  Magdalena Cidoiu va fi înmormântată pe 1 februarie, marți, într-un loc de veci din comuna Godinești. 

 

„Alături de Taraful Gorjului ne-a reprezentat ţara, plimbându-ne parte din patrimoniul imaterial în multe colţuri ale lumii, doinele, horele sau sârbele gorjeneşti rămânând în Arhivele Internaţionale de Folclor ori pe zeci de discuri ce cu siguranţă ne îmbogăţesc zestrea culturală. Coana Mărgălina a fost pentru mine cea mai frumoasă voce a folclorului gorjenesc autentic! O bucurie! A fost un privilegiu întâlnirea! O să păstrez vie în suflet, mereu, amintirea unui om şi a unui artist de poveste – Mărgălina Cidoiu Dumnezeu să te odihnească şi să te primească în Împărăţia Cerului”, a adăugat acesta.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel