Doliu în lumea muzicii lăutărești. Un cunoscut artist s-a stins din viață, la doar 41 de ani

Data actualizării: | Data publicării:

George de la Urziceni s-a stins din viață la vârsta de 41 de ani, din cauza unei boli necruțătoare.

George de la Urziceni, un cunoscut lăutar, s-a stins din viață vineri, 28 octombrie 2022, la vârsta de doar 41 de ani. Acesta a avut mai multe colaborări de succes cu nume celebre, precum Ninel de la Brăila, Neluță Neagu, Robert Lele, Marinică Nămol, acordeonistul Ionică Minune sau Constantin Fulgerică, notează cancan.

George de la Urzicenu, după cum era cunoscut de publicul larg, cânta la clarinet și era foarte apreciat pentru talentul său atât de cei apropiați, cât și de colegii de breaslă. Din nefericire, acesta suferea de o boală necruțătoare care, în final, i-a pus capăt zilelor. 

În urmă cu mai mulți ani, lăutarul avea să primească diagnosticul necruțător pe care medicii i l-au pus: cancer la plămâni. Chiar dacă s-a luptat cu boala foarte mult timp, în speranța că o va învinge, trupul lui George a fost prea slăbit și a cedat. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la capela cimitirului Sfântul Ilie din Capitală, acolo unde toți cei care l-au cunoscut sau i-au apreciat muzica îi pot aduce un ultim omagiu.

 

 

Apropiații artistului, îndurerați de vestea tragică

Chiar dacă știau că George de la Urziceni se confruntă cu probleme de sănătate, această veste a venit ca un fulger peste toți cei care l-au cunoscut. Aceștia și-au exprimat regretele pe rețelele de socializare, unde au împărtășit și câteva fotografii cu cel pe care-l vor păstra mereu viu în memoria lor. 

„Un băiat cu caracter deosebit, un familist, un coleg cu simț de lăutar adevărat, un mare clarinetist, un OM. Condoleanțe familiei și putere sa treacă peste nenorocirea asta”, „A murit. Nu pot să cred”, ”A mai plecat dintre noi , un coleg foarte bun cu un caracter excepțional!!!! Nu pot sa cred!!! Prea tânăr!!! Dumnezeu să îl odihnească în pace pe George de la Urziceni (George Oprea)!!!!!”

 ”Un băiat cu un suflet foarte frumos, o persoană și un coleg deosebit, s-a stins mult prea devreme…”,

”Ai fost un om bun, cel mai cuminte om pe care l-am cunoscut și un muzicant desăvârșit, prea devreme ai plecat de lângă noi, mult prea tânăr.”

„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace, George de la Urziceni, un caracter și un muzicant deosebit, dacă cineva mi-ar cere să-l descriu dintr-un singur cuvânt, atunci acel cuvânt ar fi "dulce", Cântarea dulce, caracter dulce, vorba dulce... .. Rămas bun George.... Odihnă veșnică prieten drag!!”

„Dumnezeu Sa Te ierte GEORGE DE LA URZICENI --- Prietenul meu de peste 20 de anii --- sincere regrete bunul Dumnezeu sa te ierte --- Mare instrumentist --- păcat , păcat --- ia bunul Dumnezeu nu mai oamenii bunii de pe acest pământ.......și lasă........mai bine tac .......bunul Dumnezeu știe, când are nevoie de noi fiecare , la el”, au fost doar câteva din sutele de mesaje transmise de către cei care l-au cunoscut pe clarinetist, pe rețelele de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel