Doliu în lumea muzicii internaționale. Steve Harwell s-a stins din viață, la vârsta de 56 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Steve Harwell, solistul fondator al grupului rock Smash Mouth, a murit. El avea 56 de ani.

Nu a fost comunicată cauza decesului, dar Harwell primise îngrijiri la ospiciu în weekend. El a murit la domiciliul său din Boise, Idaho, alături de familie și prieteni, potrivit lui Robert Hayes, managerul trupei Smash Mouth.

Steve Harwell s-a stins din viață, la vârsta de 56 de ani

"Steve Harwell a fost un adevărat American Original. Un personaj mai mare decât viața care a tras în cer ca o lumânare romană", a declarat Hayes pentru CNN. "Steve ar trebui să fie ținut minte pentru concentrarea sa de nezdruncinat și pentru determinarea sa pasionată de a ajunge pe culmile starurilor pop. Iar faptul că a atins acest obiectiv aproape imposibil de atins cu o experiență muzicală foarte limitată face ca realizările sale să fie cu atât mai remarcabile. Singurele sale unelte au fost farmecul și carisma și ambiția"

Harwell a fost membru fondator în 1994 și a fost mult timp solistul trupei Smash Mouth, cunoscută mai ales pentru single-urile "All Star" și "I'm a Believer", care au intrat în topurile de specialitate. În timpul carierei lui Harwell, trupa a fost nominalizată la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop a unui duo sau grup pentru "All Star", un cântec care a dobândit ulterior un statut de cult după ce a apărut pe coloana sonoră a filmului de animație "Shrek" din 2001.

"Este ciudat, oamenii mă întreabă: "Te plictisești să cânți aceste cântece?". Eu le spun: "De ce m-aș plictisi să le cânt? Asta este ceea ce pune pâinea și untul pe masa mea'", a declarat Harwell pentru Vice despre cele mai cunoscute hituri ale grupului într-un interviu acordat în 2014. "Știi, întotdeauna există cineva în mulțime care nu le-a auzit. Sau nu a văzut-o live. Când urc pe scenă, privesc lucrurile în acest fel. Odată ce începe acel cântec clasic, oamenii o iau razna. S-a învechit vreodată "Free Bird"?".

Harwell însuși a făcut eforturi mari pentru a crește faima timpurie a trupei - ducând personal "Astro Lounge" la posturile de radio din întreaga țară pentru a o face să fie difuzată pe toate frecvențele.

"Noi nu facem niciodată nimic tradițional", a declarat Harwell în 1999. "Nu intrăm niciodată pe ușa din față. Întotdeauna e vorba de ușa din spate, sau de o fereastră deschisă sau ceva de genul ăsta, pentru ca lucrurile noastre să fie difuzate."

În timp ce Smash Mouth a atins succesul maxim la sfârșitul anilor '90, grupul a continuat să cânte împreună, iar fanii lor au rămas alături de ei.

"Niciodată nu am sunat mai bine", a spus Harwell despre turneele din ultimii ani. "Spectacolele au fost grozave. Răspunsul mulțimii este fantastic. Există o mare camaraderie în trupă acum. Îmbătrânim cu toții și sunt mai mândru de asta decât acum câțiva ani."

De când Harwell a părăsit trupa în 2021 din cauza unor probleme de sănătate, grupul a continuat să cânte cu noul vocalist Zach Goode.

"Steve a trăit o viață 100% plină de viață. Arzând strălucitor în tot universul înainte de a se stinge", și-a încheiat Hayes declarația. "Noapte bună Heevo Veev. Odihnește-te în pace știind că ai țintit spre stele și că ți-ai atins ținta în mod magic".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel