Doliu în lumea muzicii populare. Gheorghe Palcu s-a stins din viață la 79 de ani

Data publicării:
Gheorghe Palcu, captură TV TVR 1
Descriere foto: Gheorghe Palcu, captură TV TVR 1

Lumea muzicii populare este în doliu, după ce interpretul de muzică populară, Gheorghe Palcu, a murit la vârsta de 79 de ani.

Gheorghe Palcu s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. Vestea cruntă a căzut ca un trăsnet peste familia artistului, dar și peste cei care l-au cunoscut.

Gheorghe Palcu s-a născut în comuna Band, Judeţul Mureş, pe 29 noiembrie 1942. A urmat Şcoala populară de Artă – Secţiile canto şi mandolină şi Conservatorul  „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti – Secţia pedagogie-dirijat, compoziţie (1964-1969), potrivit stirile tvr.

Artistul a fost pasionat de folclor de la o vârstă foarte fragedă.  Gheorghe Palcu și-a început povestea în Televiziunea Română în anul 1974. A lucrat ca redactor și realizator la Departamentul Folclor, Redacția Muzicală unde a realizat sute de emisiuni și înregistrări valoroase, apreciate de public de-a lungul timpului.

A dedicat Televiziunii Române 33 de ani din viața sa iar, “Viața Satului”, “Hora Satului”, “Tele-discul muzicii populare”, “Ansambluri folclorice”, “De dor, de dragoste, de joc”, “Tradiții interpretative”, “Virtuozi ai instrumentelor populare” sunt doar câteva dintre emisiunile TVR la care  Gheorghe Palcu și-a adus aportul, potrivit surse citate.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel