Doliu în lumea muzicii. Cantautoarea Nanci Griffith a murit la vârsta de 68 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Nanci Griffith, cantautoare americană recompensată cu Grammy, care a compus melodii folk şi country printre care şi ''Love at the Five and Dime'', a decedat la vârsta de 68 de ani.

Griffith a murit în Nashville, iar cauza decesului nu a fost făcută publică, potrivit revistei de specialitate Variety.

Născută în Texas, Griffith a cunoscut succesul după ce a compus melodii precum ''Love at the Five and Dime'', un hit interpretat de cântăreaţa Kathy Mattea, şi ''Outbound Plane'', înregistrat de Suzy Bogguss. Cântăreaţa şi-a botezat stilul muzical ''folkabilly''.

Griffith a mai înregistrat dueturi cu Emmylou Harris, John Prine, Willie Nelson, precum şi cu alţi artişti, relatează Agerpres.

''Am aflat cu profundă tristeţe că Nanci Griffith s-a stins din viaţă'', a precizat Rounder Records. ''Condoleanţe familiei, prietenilor şi numeroşilor fani''.

Griffith a fost premiată cu Grammy pentru cel mai bun album folk contemporan graţie materialului discografic ''Other Voices, Other Rooms'', din 1993, o colecţie de cover-uri de melodii country clasic.

''Nanci Griffith a fost o compozitoare talentată care s-a folosit de toate oportunităţile pentru a promova spiritele înrudite'', a scris pe Twitter Kyle Young, CEO al Country Music Hall of Fame and Museum. ''Vocea ei era o chemare vibrantă, când gentilă, când insistentă. A lăsat în urma sa daruri pe care nimeni altcineva nu le-ar fi putut oferi''. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel