Doliu în lumea muzicii. Cântăreţul cubanez Pablo Milanés a murit la vârsta de 79 de ani, la Madrid

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Cântăreţul şi compozitorul cubanez Pablo Milanés a murit marţi la vârsta de 79 de ani, la Madrid, unde era internat de câteva zile, a anunţat agenţia sa artistică.

"Cu mare durere şi tristeţe vă informăm că maestrul Pablo Milanés a murit în această dimineaţă, 22 noiembrie, la Madrid", a scris agenţia sa pe pagina oficială de Facebook a cântăreţului.

"Cultura cubaneză este în doliu după moartea" lui Pablo Milanés, a scris pe Twitter premierul cubanez Manuel Marrero Cruz.

La anunţul morţii sale, reţelele sociale din Cuba au fost inundate de mesaje de omagiu şi de susţinere pentru familia sa, însoţite de fotografii şi videoclipuri ale artistului.

Cântăreţul fusese internat recent la Madrid. El suferea de câţiva ani de o "boală onco-hematologică" ce l-a forţat să se mute la Madrid în 2017 pentru a "primi un tratament care nu există în ţara sa", a anunţat agenţia sa artistică pe 11 noiembrie, precizând că starea sa era "stabilă".

El şi-a anulat concertele planificate în Spania şi Republica Dominicană.

Născut pe 24 februarie 1943 în Bayamo, estul Cubei, Pablo Milanés şi-a început cariera în anii 1960.

El a fost unul dintre reprezentanţii Nueva Trova, un gen muzical bazat pe texte poetice apărute în urma revoluţiei cubaneze din 1959.

Milanés a susţinut revoluţia lui Fidel Castro la începuturile ei, înainte să se îndepărteze de ea şi apoi să se stabilească recent în Spania, menţinând în acelaşi timp o legatură neîntreruptă cu cubanezii prin muzica sa.

În timpul unui concert extrem de emoţionant susţinut în iunie la Havana, circa 10.000 de spectatori au cântat în cor marile sale hituri, precum "Yolanda" şi "Vivir".

După trei ani în care nu mai fusese în Cuba, cântăreţul care se deplasa cu dificultate, a reluat legătura cu publicul său pentru acest recital care a fost totodată unul de rămas-bun, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel